07.12.2010. / 18:27

Autor: Hina

Kosor: Vlada će se o MOL-ovoj ponudi očitovati do kraja tjedna

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor nije danas htjela konkretno govoriti o tome kakvo će biti očitovanje Vlade vezana uz ponudu mađarskog MOL-a malim dioničarima Ine, naglasivši da će odgovor dati do kraja tjedna te da će Vlada sasvim sigurno donijeti najbolju odluku za Hrvatsku.

Jadranka KosorJadranka KosorPredsjednica Vlade Jadranka Kosor nije danas htjela konkretno govoriti o tome kakvo će biti očitovanje Vlade vezana uz ponudu mađarskog MOL-a malim dioničarima Ine, naglasivši da će odgovor dati do kraja tjedna te da će Vlada sasvim sigurno donijeti najbolju odluku za Hrvatsku.

"Vlada priprema reakciju i odgovor, kao što sam najavila i u petak kad sam saznala za tu vijest, i očitovat ćemo se do kraja tjedna", kazala je Kosor u emisiji Hrvatskog radija (HR) "Kako Vlada vlada".

Kosor nije htjela komentirati ni ponuđenu cijenu (2800 kuna za dionicu, što je oko 60 posto više no što sada vrijede na burzi), a upitana razmišlja li Vlada da sama ponudi otkup tih dionica, kazala je kako se u javnosti svašta spekulira, te ponovila da će se Vlada očitovati do kraja tjedna.

"Ne mogu otkriti više, naprosto jer traju intenzivne konzultacije. I danas sam imala nekoliko sastanaka na tu temu", rekla je Kosor i ponovno naglasila, odgovarajući na prozivke predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, da Vlada ne spava. "To nije točno. Oko ovako osjetljivih pitanja moramo razmotriti sve aspekte i sasvim sigurno donijeti najbolju odluku za Hrvatsku", kazala je.

Odbacila je i povezivanje ponude MOL-a s predstojećim mađarskim predsjedanjem Unijom, kazavši kako je sigurna u to da će Mađarska učiniti sve da Hrvatska pregovore završi tijekom njenog predsjedanja. "To je nekoliko puta snažno poručio i mađarski premijer Viktor Orban. Tako da ne bih ni na koji način povezivala hrvatske pregovore i mađarsku potporu s ponudom MOL-a", kazala je.

Upitana o tijeku pregovora o plinskom biznisu, Kosor je kazala da pregovori i dalje traju te rekla kako će se, što se Vlade tiče, svakako konačni dogovor pokušati staviti u kontekst MOL-ove najave o otkupu dionica malih dioničara Ine. "To je sve što danas mogu reći", kazala je.

U kontekstu MOL-ove ponude Kosor je govorila i o natječaju za kupnju plina kazavši kako će Vlada inzistirati da opskrba i ove zime bude redovita, a da cijena za kućanstva ne bude previsoka. "Rekla sam da će vlada učiniti sve da do poskupljenja kakvo su najavljivali mediji ne dođe, i to upravo činimo. Molim vas da pričekamo rezultate promišljanja oko MOL-ove ponude, da pregovarači oko plinskog biznisa završe pregovore i očekujemo da bi sve to moglo završiti do kraja ovog tjedna", dodala je.

Kosor nije htjela odgovoriti na pitanje je li ljuta na potpredsjednika Vlade i ministra financija Ivana Šukera koji je, navodno, znao za MOL-ovu ponudu i prije konferencije za novinare na kojoj je ta tvrtka predstavila svoju ponudu. "Dozvolite da o bilo kojem odnosu prema bilo kojem ministru u vladi u smislu ljutnje ili bilo čega drugog ne govorim javno. Svakako mislim da sam o toj najavi MOL-a trebala imati informaciju prije", dodala je.

Upitana hoće li Šuker napustiti vladu, a u kontekstu najave da će u vladi biti osvježenja, Kosor je ponovila da, ako i kada bude rekonstrukcije, o njoj neće prvo govoriti s novinarima i, kako je rekla, na cesti, već unutar koalicije i s kolegama u Vladi.

Ponovila je da je o osvježenjima u Vladi govorila vezano uz velike investicijske projekte koje je Vlada najavila i koje vidi kao mogućnost da gospodarski rast bude veći od najavljenih 1,5 posto.

"Svaki dan razgovaram o toj mojoj ideji, pa i danas, i tako će biti dok ne dođemo do pravog rješenja, a to znači dobiti takav tim koji će moći jedan dio investicija dovesti do faze realizacije", naglasila je.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 07.12.10. 20:35

Sad je vrijeme da sve prave "hrvatine" iz KRADEZEA prodaju svoje dionice vladi za 10 kn i tako pokažu da su patriote, ili ćete dati molu za 2800. Čmarko i zvončica što biste vi napravili. Prodali molu ili vladi?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika