07.12.2010. / 18:58

Autor: Martina Čizmić

Premijerka u problemima: Više od 75 posto građana misli da zemlja ide u lošem smjeru

Trenutno čak 77 posto građana smatra da država ide u lošem smjeru i za to krivi Vladu na čelu s Jadrankom Kosor

Jadranka KosorJadranka KosorPremijerka Jadranka Kosor iz mjeseca u mjesec bilježi sve manju podršku među građanima i biračima. I dok ju je većina građana Hrvatske svesrdno podržavala jer je preuzela čelo Vlade u trenutku kada je zemlja bila u problemima, istraživanje javnog mnijenja pokazuje kako joj ti isti građani sve manje vjeruju.

Istraživanje koje je provela agencija Ipsos Puls za Novu TV pokazuje kako je najveću podršku birača premijerka imala kada je početkom siječnja iz HDZ-a izbacila bivšeg premijera Ivu Sanadera.

Trenutno čak 77 posto građana smatra da država ide u lošem smjeru i za to krivi Vladu na čelu s Jadrankom Kosor. Najmanje povjerenje u Vladu i premijerku imaju stanovnici Istre i Primorja. No, ono što posebno zabrinjava je činjenica da čak 83 posto mlađih od 30 godina pesimistično gleda na smjer kojim kreće država. S druge strane, čak 71 posto starijih od 60 godina dijeli njihovo mišljenje.

Zanimljivo je da bi odaziv birača na izbore, da se oni održavaju danas bio veći no što je to bio slučaj proteklih godina. Naime, izašlo bi između 60 i 70 posto birača, od toga najviše u Zagrebu.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 07.12.10. 19:26

Nije sve tako crno. Kad bi odustala od ulaza u EU i reformirala monetarni i bankarski sustav (http://sites.google.com/site/financijskisustav/izlaz-iz-krize) ova vlada bi u kratkom vremenu postigla veliku popularnost i uspjeh. Da li naša Vlada ima hrabrosti i napraviti zaokret koji će nas pomaknuti sa mjesta ili će nastaviti u smjeru beznađa najveće je pitanje. Tu bi trebali pomoći mediji, ali eto istraživačko novinarstvo je spalo samo na senzaconalističke članke, a oni od životne važnosti se zaobilaze i cenzuriraju.


registracija
23/7/05

vkrstul4, 07.12.10. 20:42

nemoj tako nostraduruse.
Isprovcirat ćeš homoseksualce,
pa će udruge iskorak i kontra
podignuti tužbu protiv tebe
da diskriminiraš ih.

Jer oni tako čekaju da uđemo
u homoseksualnu Evropu
koja će nam svim zdravim heteroseksualcima
u razum utiskivati,
da su diskriminitori, već samim tim,
što imaju u sebi zdrave prirodne nagone
i vole zdrav čist duh života.
Dakle oprezno nastradumuse !
i Bog te blagoslovio !


registracija
25/12/09

trta333, 08.12.10. 15:09

Da ima muda,kao što nema i da u toku noći izvrši konsultacije sa svim vodjama vladajućih i opozicionih stranaka i sutradan objavi da raspušta vladi i u roku pet dana napravi koncetracijsku vladu od eksperata iz svih partija i segmenata života,napravi predlog plana restrikcijskog budžeta,objavi poziv svim svjetskom tvrtkama za ulaganje u hrvatsku privredu,mobilišući domaće i bogate ljude iz dijaspore i pokrene proizvodnju i izvoz i za godinu dana izadje iz recesije.U dogovoru sa EU odloži prijem do početka 2012 godine i spremna udje u EU:Time bi naša Jaca za sigurno dobila muda za nove izbore i imala veliku podršku za nove izbore i za novu pobedu.Ovako će do proljeća potonuti i nestati u zaborav i ona i HDZ.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika