07.12.2010. / 21:01

Autor: Totalsport

Afera “Wikileaks”: Amerikanci sumnjaju u kvalitetnu organizaciju OI 2016.

"Iako je Brazil uspješno organizirao Panameričke igre 2007., Olimpijske igre će predstavljati sasvim drugačiji izazov", napisala je Kubiske

Wikileaks se dotaknuo i sportaWikileaks se dotaknuo i sportaAfera "Wikileaks", koja posljednjih dana potresa svijet, počela je zahvaćati i sport. Među tajnim spisima američke diplomacije na vidjelo je izašao i jedan koji se tiče Olimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. godine.

Prepiska između američkog veleposlanstva u Brasiliji i Ministarstva vanjskih poslova pokazala je da Amerikanci nimalo ne vjeruju da je Brazil u stanju kvalitetno organizirati Olimpijske igre. Lisa Kubiske, zamjenica američkog veleposlanika u Brazilu, u nekoliko je dokumenata analizirala spremnost južnoameričke zemlje da organizira najveći svjetski multisportski događaj.

"Iako je Brazil uspješno organizirao Panameričke igre 2007., Olimpijske igre će predstavljati sasvim drugačiji izazov", napisala je Kubiske.

"Brazil je u svoju viziju Igara spojio južnoameričku kulturu, otvorenost prema mladima i osjetljivost prema okolišu, što je imalo dobar odjek u domaćoj politici i u Međunarodnom olimpijskom odboru. Ali, kad se spoje kompletni ciljevi i ostavljanje detalja za posljednji trenutak, što je tipični brazilski pristup, moglo bi doći do problema", stoji u jednom dokumentu.

Reakcije organizatora Igara, kao i brazilskih političara, još se uvijek čekaju.

Vezane vijesti

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Hrvatski teniski savez je dobio potvrdu iz ITF-a da će na olimpijskom turniru u Londonu ovog ljeta pravo nastupa od hrvatskih tenisača i tenisačica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika