08.12.2010. / 07:49

Autor: Nacional.hr

Haaški sud danas izriče konačnu presudu Veselinu Šljivančaninu

Obrana je u svojoj žalbi tražila da revizija njegove pravomoćne presude ne rezultira izricanjem kazne u trajanju dužem od šest godina zatvora

Veselin ŠljivančaninVeselin ŠljivančaninHaaški sud trebao bi danas izreći konačnu presudu bivšem časniku JNA i optuženom za ratne zločine na Ovčari, Veselinu Šljivančaninu. Time bi se trebao okončati proces u kojem je Šljivančanin osuđen na 17 godina zatvora zbog pomaganja u ubojstvu 194 hrvatskih zarobljenika u studenom 1991. godine.

Podsjetimo, 2007. godine osuđen je na pet godina zatvora koje je u međuvremenu izdržao. No, 2009. godine prihvaćena je žalba tužiteljstva i sud mu je povećao kaznu na 17 godina. Nakon izricanja te presude obrana se žalila, a Haaški je sud po prvi put u svom djelovanju za zločine na području bivše Jugoslavije, žalbu i prihvatio.

Obrana je u svojoj žalbi tražila da revizija njegove pravomoćne presude ne rezultira izricanjem kazne u trajanju dužem od šest godina zatvora.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 08.12.10. 09:14

I ovoga je mokra krpa dobrano i odavno udarila...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika