16.03.2005. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

HRVATSKA

TOP STIPENDIJA ZA TOP STUDENTE 2005.

Tjednik Nacional, u suradnji s partnerima Inom, Ingrom, Podravkom i Diners Clubom već četvrtu godinu pokreće akciju “Top stipendija za top studente”. Svaki od partnera stipendira pet najboljih hrvatskih studenata sa 40.000 kuna po studentu, odnosno 4000 kuna mjesečno u trajanju od 10 mjeseci. Ove su se godine toj inicijativi priključili i Hrvatska radiotelevizija, Hrvatska gospodarska komora, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva koji će aktivno podržati akciju i sudjelovati u nagrađivanju top studenata. Vrijednost akcije prepoznali su i VBZ knjižare te knjižara Naklade Ljevak, Knjižnica i čitaonica “Bogdan Ogrizović” te Internetski portal MojPosao, koji će stipendistima omogućiti posebne popuste i privilegije. Top stipendije su nepovratne i ne obvezuju studente koji ih primaju da nakon završenog studija rade za jednog od partnera akcije, ali otvaraju mogućnost da neki od partnera pojedinim studentima omoguće da odrade stručnu praksu unutar poduzeća. Ovogodišnji natječaj “Top stipendija za top studente” počinje 23. ožujka s objavljivanjem prvog kupona u tjedniku Nacional, od kada će se studenti svih hrvatskih sveučilišta moći prijavljivati, a detalji o načinima prijave moći će se pročitati na internetskoj stranici www.nacional.hr i www.topstipendija.net.

Prijave će trajati do 20. svibnja, nakon čega će Nacional objaviti popis svih kandidata koji su se prijavili na natječaj. Nakon isteka prijava Stipendijsko vijeće, sastavljeno od prorektora svih hrvatskih sveučilišta, u lipnju će proglasiti 100 mogućih dobitnika stipendije, a potom će Stipendijska komisija, sastavljena od predstavnika partnera, odabrati konačnih 25 studenata koji će primiti stipendije. Tjednik Nacional će, kao i do sada, u svakom broju objavljivati imena prijavljenih i pratiti sve događaje vezane za akciju. Koliko ta stipendija može studentima olakšati studiranje te stvoriti uvjete za daljnju edukaciju, najbolje se vidi iz primjera studenata koji su stipendije primili prethodnih godina.

Vezane vijesti

Vlada manipulira studentima

Vlada manipulira studentima

Plenum Filozofskog fakulteta danas je reagirao na izostanak odluke Vlade RH o subvencioniranju troškova 2. godine diplomskoga studija, koja je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika