08.12.2010. / 12:56

Autor: Nacional.hr

Roger Sanchez 11. prosinca u u zagrebačkom klubu Shamballa

"The S Man", kako ga nazivaju obilježio je dance-scenu devedesetih, a u ožujku 1998. godine postigao je veliki uspjeh na Billboardovoj Top 25 ljestvici gdje se uspio zadržati sa tri hita u istom tjednu

Roger SanchezRoger SanchezVišestruko nagrađivani DJ, producent te dobitnik Grammy nagrade, Roger Sanchez nastupiti će 11. prosinca 2010 u zagrebačkom klubu Shamballa.

"The S Man", kako ga nazivaju obilježio je dance-scenu devedesetih, a u ožujku 1998. godine postigao je veliki uspjeh na Billboardovoj Top 25 ljestvici gdje se uspio zadržati sa tri hita u istom tjednu.

Tijekom godina remiksirao je Chic, Daft Punk, Dianu Ross i The Police, te radio na soundtracku vrlo uspješnog filmskog naslova (Blade). 2002. godine pokrenuo je vlastiti label, Stealth Records, no i prije toga radio je na osnivanju još tri etikete.

S DJ-anjem je počeo kada je imao samo 13 godina, a njegove dvadesete obilježila je velika životna dvojba - prepustiti se profesionalno glazbi ili nastaviti studij arhitekture. Pokazalo se da je Sanchez donio pravu odluku. Na ovog rođenog Njujorčanina porijeklom iz Dominikanske Republike utjecali su raznovrsni glazbeni stilovi, od salse, bluesa, soula do disca, rocka i hip-hopa, a zbog svog iznimnog talenta i kreativnog istraživanja različitih glazbenih pravaca beskompromisno se pozicionirao se na No 1. svjetske klupske scene.

Nakon što je odustao od fakulteta, Rogerova strast za DJ-ingom osvojila je New York. Krajem 80-ih nastupa u svim velikim gradskim klubovima, a početkom 90-ih u centar pažnje dolazi s prvim hitom "Luv Dancin" izdanim za Strictly Rhythm pod prvim pseudinomom - Underground Solution.

U posljednje vrijeme bilježi možda i najveće uspjehe dosada, naime izbacio je dugoočekivani ‘Release Yourself Volume 7′ te priredio možda i najbolje ljetne svirke na Ibizi u svojoj karijeri.

Vezane vijesti

DJ Funkerman u Shamballi

DJ Funkerman u Shamballi

U subotu 19.11.2011. u zagrebačkom klubu Shamballa u sklopu programa "FreSh", nakon fenomenalnih Fedde Le Grand-a, Gramophonedzie i Davida Moralesa,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika