08.12.2010. / 17:20

Autor: Hina , Nacional.hr

Nakon 16 godina odlazi državna revizorica: HDZ predložio smjenu Šime Krasić

Saborski odbor za izbor i imenovanja sutra bi trebao odlučivati o razrješenju glavne državne revizorice Šime Krasić kojoj je istekao mandat, te na njeno mjesto, kako se doznaje, na prijedlog HDZ-a Saboru za imenovanje predložiti Ivana Klešića.

Šima KrasićŠima KrasićSaborski odbor za izbor i imenovanja sutra bi trebao odlučivati o razrješenju glavne državne revizorice Šime Krasić kojoj je istekao mandat, te na njeno mjesto, kako se doznaje, na prijedlog HDZ-a Saboru za imenovanje predložiti Ivana Klešića.

Diplomirani pravnik Ivan Klešić od 1996. godine obnaša dužnost pročelnika Državnog ureda za reviziju za Karlovačku županiju.

Šima Krasić prva je glavna državna revizorica, koju je Sabor na tu dužnost imenovao u travnju 1994. godine, a Državni ured za reviziju osnovan je 1993. i s radom počeo 1. studenog 1994. godine.

Na toj je dužnosti provela dva osmogodišnja mandata, a drugi joj je mandat istekao 6. travnja ove godine.

Kao jedan od razloga smjene Šime Krasić spominje se i presuda u aferi kamioni. Krasić je, naime, pred saborskim istražnim povjerenstvom kazala kako državna revizija nije našla nikakve sporne detalje oko kupnje spornih kamiona. Zbog toga je Krasić nakon izricanja presude bila i prozvana i od bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, ali i od šefa parlamentarnog kluba HDZ-a Andrije Hebranga.

Vezane vijesti

Šima Krasić će čuvati HAC od korupcije?

Šima Krasić će čuvati HAC od korupcije?

Šima Krasić trebala bi kao revizorica sprečavati korupciju u HAC-u, premda joj to nikako nije uspijevalo dok je bila glavna državna revizorica, piše… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika