08.12.2010. / 18:34

Autor: Hina , Nacional.hr

Reakcije na kaznu Šljivančaninu: 'Sramota, Haag je umro! Sud se pretvorio u cirkus'

"Ovo je najveća sramota Haaškog suda do sada i mislim da je s ovim danom Haag umro. Što drugo reći nakon ovakve presude čovjeku koji je razorio Vukovar i koji je odgovoran za smrt 3000 ljudi", izjavila je za Večernji list ravnateljica vukovarske bolnice Vesna Bosanac

Veselin Šljivančanin u sudnici (Foto: Reuters)Veselin Šljivančanin u sudnici (Foto: Reuters)Kazna Veselinu Šljivančaninu u srijedu je na Haaškom sudu smanjena sa 17 na deset godina zatvora, a kako je 'Vukovarski krvnik' već odradio dio kazne može se očekivati da će za otprilike dvije i pol godine biti slobodan čovjek.

Komentirajući pravosnažnu presudu Haškog suda, Ured predsjednika je priopćio kako nalogodavci zločina nisu kažnjeni.

"Neovisno o presudi Šljivančaninu, i presudama neposrednim počiniteljima zločina na Ovčari koje je izrekao Specijalni sud u Beogradu, nalogodavci zločina nisu kažnjeni. Očekujemo da će, ma kako zakašnjela, pravda kad tad biti ostvarena - komentirali su presudu u Uredu predsjednika", priopćeno je iz Josipovićeva ureda.

'Vukovarskom krvniku' Šljivančaninu kazna smanjena na 10 godina zatvora

"Haaški sud pretvorio se u cirkus, a presuda Veselinu Šljivančaninu doista je sramotna", prokomentirao je sniženje kazne nekadašnjem časniku JNA, optuženom za zločin na Ovčari, Mile Dedaković - Jastreb za t-portal, te je dodao kako je Šljivančanin skoro pa dobio pohvalu što je katastrofa i još jedan dokaz da Haaški sud nema nikakvog smisla.

"Ovo je najveća sramota Haaškog suda do sada i mislim da je s ovim danom Haag umro. Što drugo reći nakon ovakve presude čovjeku koji je razorio Vukovar i koji je odgovoran za smrt 3000 ljudi", izjavila je za Večernji list ravnateljica vukovarske bolnice Vesna Bosanac, koja je i svjedočila u Haagu u postupku protiv Šljivančanina.

Predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) Danijel Rehak, komentirajući odluku izjavio je kako je "na djelu očito igra velikih s malima".

"Da je na Ovčari počinjen zločin nad Amerikancima ili Francuzima, Šljivančanin bi završio na električnoj stolici. Ovako, koga briga za tamo neki mali narod na Balkanu", izjavio je za Hinu Rehak, dodajući kako je "nakon haških odluka na štetu žrtava Domovinskog rata sve očitije i da predstavnici hrvatske države zaduženi za suradnju s Haaškim sudom nisu odradili niti odrađuju dobro posao za koji su plaćeni".

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 08.12.10. 19:52

A jeba te, svašta ima na ovom bilon svitu! Razore jedan grad, ispale trista miljun granata na njega, pobiju pitaj boga koliko civila, pobiju zarobljene ranjenike pitaj boga kakvim zvjerstvima...Za to sve nađu trojicu koji su kao odgovorni kojima to tek triba dokazat! Unda suđenje jedno deset godina, trošenje novaca, dnevnica, auta, struje ...pitaj boga čega sve ne da bi na kraju jedan ponosno ustao i bio osuđen na samo 10 godina uživanja u zatvoru po najvišim svjetskim standardima! Ili san ja nešta pre blesav pa ne mogu to razumit, ili tu nešta smrdi!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika