08.12.2010. / 21:20

Autor: Hina

Kosor o kazni Šljivančaninu: 'Teško je čuti takvu presudu dok se Mladić i Hadžić slobodno šeću'

Teško je prihvatljiva bilo kakva činjenica koja bi govorila da Šljivančanin nešto nije znao - on je bio visoko pozicioniran, ustvrdila je Kosor, dodavši da je u filmu Višnje Starešine o Vukovaru na temelju dokumenata i svjedočanstava jasno pokazano što se zapravo dogodilo u Vukovaru

Jadranka KosorJadranka KosorPredsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je večeras, komentirajući smanjenje kazne zatvora bivšem oficiru JNA Veselinu Šljivančaninu, da je, u trenutku dok se Ratko Mladić i Goran Hadžić slobodno šeću, teško čuti za takvo smanjenje presude i da je to konačno.

U mislima sam sa svim Vukovarcima, s onima koji još uvijek traže svoje najmilije, s obiteljima branitelja i civila koji su izgubili živote, posebno s obiteljima onih koji su pogubljeni na Ovčari, istaknula je Kosor.

Ocijenila je kako bi se svi trebali potruditi da oni koji su odgovorni za zločine kakvi su se dogodili u Vukovaru i na Ovčari zaista moraju dobiti primjerenu kaznu.

Teško je prihvatljiva bilo kakva činjenica koja bi govorila da Šljivančanin nešto nije znao - on je bio visoko pozicioniran, ustvrdila je Kosor, dodavši da je u filmu Višnje Starešine o Vukovaru na temelju dokumenata i svjedočanstava jasno pokazano što se zapravo dogodilo u Vukovaru i u vukovarskoj bolnici.

Kosor je presudu Šljivančaninu komentirala nakon svečane akademije Matice hrvatske, u povodu 20. obljetnice njezine obnoviteljske skupštine.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
1/12/10

tavan, 08.12.10. 22:12

PROCESUIRAJTE VISOKE DUŽNOSNIKE!
Amnesty o ratnim
zločinima: Zašto su Šeks,
Merčep i Domazet nedodirljivi?
Čak tri stranice izvješća posvećene su Vladimiru Šeksu. Amnesty traži da se rasvijetli njegova odgovornost za ratne zločine u Slavoniji, a s obzirom na tvrdnje nekih svjedoka u procesu Glavašu

______________________________________________--------Jaco,riješavaj se bande .


registracija
17/4/10

insajder1, 08.12.10. 22:21

A kuda se sece Ante?


registracija
20/8/10

McCoy, 08.12.10. 22:54

Uh, opet taj jeftini populizam. Bice skoro izbori, a?


registracija
8/7/09

bankar, 08.12.10. 23:15

Jaca protiv svojih


registracija
5/3/10

starimudrac, 09.12.10. 07:48

Teško je prihvatljiva bilo kakva činjenica koja bi govorila da Šljivančanin nešto nije znao - on je bio visoko pozicioniran, ustvrdila je Kosor, i ostala živa. pravomoćna presuda je takva kakva je, možemo biti nezadovoljni visinom kazne (mislim da je premala) ali davati ideje sudu da visoko pozicionirani imaju direktnu odgovornost može biti štap sa dva kraja. što kad dođe na red presuda našoj trojici pa se sud očituje da su bili visoko pozicionirani i ne može se prihvatiti da nisu znali.... hoće li to jadranka prihvatiti?


registracija
30/6/10

petrus7, 09.12.10. 08:31

Kravetino srpska pitaj ove tvoje srbe s kojim jedeš govna što misle o tome. Odgovor će biti isti kao i za vukovar i ranjenike. Stoko.


registracija
1/12/10

kibidabi, 09.12.10. 10:16

Šeksov pogled odzada višegovori ot tisuću riječi.Sluti selotejp,garaza...da mu se blizi kraj!!! I to s pravom!!!!


registracija
5/3/10

starimudrac, 09.12.10. 11:49

kud ivo, tud i ja ! ludnica ljudi, ima siva sada većih briga od tamo nekog vukovara !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika