09.12.2010. / 08:16

Autor: Totalsport

LP, skupina H: Šahtar prvi put u nokaut-fazi, asistencija Srne

Spomenimo da je Srna odigrao svih 90 minuta, dok Eduarda da Silve nije bilo u sastavu

Dario SrnaDario SrnaNogometaši Šahtara prvi su se put u povijesti plasirali u nokaut-fazu natjecanja u Ligi prvaka i to s prvog mjesta u skupini H. Dalje ide i Arsenal.

Šahtaru je za prolazak trebao samo bod protiv Brage na Donbass Areni u posljednjem kolu, ali momčad Mircee Lucescua je došla do sva tri pobjedom 2-0. Iako je i portugalski klub mogao osigurati plasman u osminu finala, za što mu je trebala pobjeda u Donjecku, uz poraz ili remi Arsenala protiv Partizana, nogometaši Domingosa Paciencije nisu pokazivali previše inicijative.

U ne osobito kvalitetnoj utakmici Šahtar je kontrolirao igru i imao nekoliko prilika, a ključni su se trenuci dogodili u završnici. U 78. minuti je kapetan ukrajinskog kluba i hrvatske reprezentacije Darijo Srna ubacio s desne strane, lopta je prošla sve i došla do Razvana Rata koji je s lijevog ruba kaznenog prostora smjestio loptu u mrežu. Pet minuta kasnije Rat je s lijeve strane asistirao Luizu Adrianu za konačnih 2-0 i plasman među najboljih 16. Braga će, pak, nastaviti natjecanje u šesnaestini finala Europa lige.

Spomenimo još da je Srna odigrao svih 90 minuta, dok Eduarda da Silve nije bilo u sastavu.

A bivši klub hrvatskog Brazilca, londonski Arsenal, osigurao je drugo mjesto u skupini pobjedom protiv beogradskog Partizana s 3-1 na svome Emiratesu. Topnici su poveli u 30. minuti kada je Marko Jovanović u kaznenom prostoru srušio Robina van Persieja, a Nizozemac je sam uspješno izveo jedanaesterac.

Stvari su se za momčad Arsenea Wengera malo zakomplicirale u 52. minuti kada je izjednačio Brazilac Cleo. Budući da je u tom trenutku u Donjecku rezultat bio 0-0, navijačima Arsenala nije bilo ugodno jer su njihovi miljenici, uz pogodak Brage mogli ispasti, no stvari su ipak sjele na svoje mjesto. Prednost engleskom klubu je vratio Theo Walcott sjajnim volejom u 73. minuti, a samo četiri minute kasnije konačnih je 3-1 postavio Samir Nasri nakon asistencije Alexa Songa.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika