09.12.2010. / 08:17

Autor: Totalsport

LP, skupina E: Bayern uvjerljiv protiv Basela

Bayern i Roma nastavljaju natjecanje u Ligi prvaka, Basel ide u Europa ligu, a Cluj se oprostio od europske pozornice za ovu sezonu

Bayern je izborio sljedeći krug natjecanjaBayern je izborio sljedeći krug natjecanjaNogometaši Bayerna pobijedili su na Allianz Areni sastav Basela s 3-0 u dvoboju 6. kola Lige prvaka u E skupini.

Bavarci su i prije utakmice znali da će proći u nokaut-fazu kao prvi u skupini, a do pete pobjede stigli su rezultatski uvjerljivo, iako gosti nisu bili bezopasni, pogotovo u prvom dijelu, kod rezultata 0-0, pa je domaći vratar Kraft u nekoliko navrata morao spašavati šanse gostiju.

Danijel Pranjić nije konkurirao za Bayernov sastav, dakako, kao niti Ivica Olić.

Bayern je poveo u 35. minuti, kada se Diego Contento odlično izborio za jednu loptu koja je naizgled već bila izgubljena, spasio je je uz gol-aut crtu te odigrao povratno za Riberyja, a francuski krilni napadač je precizno naciljao za vodstvo domaćina. Samo dvije minute kasnije, Bayern je povećao vodstvo zahvaljujući pogotku Timoščuka iz blizine, a konačnih 3-0 postavio je svojim drugim golom Franck Ribery u 50. minuti.

Cluj i Roma odigrali su 1-1 u Rumunjskoj. Gosti su poveli u 21. minuti, kada je Marco Borriello dobro naciljao s nekih 10-tak metara lijevom nogom, a za domaćina je izjednačio Traore u 88. minuti, zabio je glavom nakon centaršuta s desne strane.

Saša Bjelanović ušao jeu igru kod domaćina u 63. minuti.

Bayern i Roma nastavljaju natjecanje u Ligi prvaka, Basel ide u Europa ligu, a Cluj se oprostio od europske pozornice za ovu sezonu.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika