09.12.2010. / 11:27

Autor: Nacional.hr

Milijarderi dobročinitelji: Zuckerberg obećao dati većinu svog bogatstva u dobrotvorne svrhe

Ideja je uspješne pojedince obvezati da se odreknu što veće količine svog bogatstva što ranije u životu

Mark ZuckerbergMark ZuckerbergŠesnaest svjetskih milijardera obvezalo se donirati većinu svog bogatstva u dobrotvorne svrhe i tako od tajkuna postali filantropisti. Priključili su se organizaciji "Giving Pledge" kojoj je na čelu osnivač Microsofta Bill Gates i investitor Warren Buffett.

Kako piše Wall Street Journal, među 16 novih članova "Giving Pledgea" je i 26-godišnji osnivač Facebooka, Mark Zuckerberg, a pridružili su mu se i osnivač America On-line Steve Case, investitor Carl Icahn i Michael Milken.

Ideja je uspješne pojedince obvezati da se odreknu što veće količine svog bogatstva što ranije u životu. Organizacija, u kojoj se nalazi pedesetak uspješnih svjetskih biznismena, ne kontrolira koliko njeni članovi daruju u dobrotvorne svrhe, niti koliko često, već ih poziva da većinu svog bogatstva jednostavno daruju.

Zanimljivo je da se Zuckerbergovo bogatstvo procjenjuje na 6,9 milijardi dolara, no ono je samo teoretsko jer Facebook nije na prodaju niti se njegove dionice nalaze na nekoj od svjetskih burzi. No, da je ozbiljan u svojoj namjeri da postane dobročinitelj Zuckerberg je već dokazao obećavši 100 milijuna dolara za škole u Newarku, u saveznoj državi New Jersey.

Vezane vijesti

Škrti šef Facebooka

Škrti šef Facebooka

Premda je težak 20 milijardi američkih dolara, kada je osnivač Facebooka Mark Zuckerberg odveo svoju tek vjenčanu suprugu na ručak tijekom njihova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika