09.12.2010. / 13:10

Autor: Hina , Nacional.hr

Reakcije pljušte sa svih strana: 'Nakon ovog, vrijeme je da Vlada ode'

Visoki hrvatski dužnosnici šturo komentiraju zahtjev da se, kako nagađaju mediji - budući da se radi o klasificiranom dokumentu, zastupniku i bivšem premijeru Ivi Sanaderu skine imunitet.

Zoran MilanovićZoran MilanovićVisoki hrvatski dužnosnici šturo komentiraju zahtjev da se, kako nagađaju mediji - budući da se radi o klasificiranom dokumentu, zastupniku i bivšem premijeru Ivi Sanaderu skine imunitet.

Na Dan borbe protiv korupcije i neposredno nakon današnje prezentacije Globalnoga barometra korupcije Transparency Internationala u Zagrebu, predsjednik Ivo Josipović na novinarsko je pitanje o tome kratko rekao kako očekuje pravedan postupak, a glavni državni odvjetnik Mladen Bajić nije ništa želio komentirati.

Predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije Željko Jovanović drži kako je to dobra vijest na dan borbe protiv korupcije.

Ivo JosipovićIvo Josipović"Na međunarodni dan borbe protiv korupcije to je jedna dobra vijest i smatram da na taj način uskočka vertikala pokazuje da radi svoj posao", rekao je Jovanović.

Šef SDP-a Zoran Milanović prokomentirao je informaciju o zahtjevu za skidanje zastupničkog imuniteta Ivi Sanaderu riječima "za komentar se morate obratiti na drugu stranu Markova trga", aludirajući tako na Banske dvore.

"Pravda se mora provoditi. A oni koji su, što namjerno, a što iz oportunizma, to propustili učiniti posljednjih godina, morali bi biti barem moralno odgovorni", rekao je Milanović, a prenosi Večernji list.

"Sada je valjda svima jasno kako su financirana neka osobna bogatstva i barem jedna kampanja" rekao je šef SDP-a i dodao kako su svi u vrhu HDZ-a dobro znali što se događa.

"Ako nisu, onda nisu dorasli raditi i daleko manje odgovorne poslove od ovih koje rade", komentira Milanović.

Ponovio je kako očekuje da aktualna Vlada odstupi jer je "pokazala apsolutnu otpornost i rezistentnost na bilo koju vrstu kritike, zdravorazumskih dokaza, moralnog pritiska, osobne odgovornosti".

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 09.12.10. 13:35

milanović je zaboravio da sanader nije član vlade ni hdz


registracija
30/6/09

jebivjetar, 09.12.10. 13:53

Naprotiv, može HDZ galamiti da Sanader nije u HDZ-u ! To je jasno svima - Sanader= HDZ !


registracija
30/6/10

petrus7, 09.12.10. 14:40

DOK je bio član vlade tad je i krao. Čmarko64 stvarno si glup kao kurčina.


registracija
6/10/09

pfefer, 09.12.10. 14:58

petrus dok pišeš te svoje frustrirane komentare znaj da sanader još ima imunitet i može iči gdje god želi


registracija
30/6/10

petrus7, 09.12.10. 15:57

Samo ga ti brani konjino i dalje. Dao je povjerenje bjeloglavoj srpskoj kokoši i nije je htio srušiti kako bi mu ovi pomogli da pobjegne.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika