09.12.2010. / 14:12

Autor: Andrea Belin

Kako preživjeti blagdane bez dodatnih kilograma: 5 'ubojica' vitke linije

Ukoliko tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana ne želite dobiti na kilaži, izbjegavajte kolače u kojima prevladava šlag, a na žalost ne bi se trebali počastiti niti francuskom salatom. Koja još jela valja izbjegavati, sazanjte u sljedećih nekoliko redaka

Zadržati vitku liniju izrazito je teško i naporno naročito tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana kada nas hrana okružuje na svakom koraku. Određene namirnice na svu sreću nisu toliko kalorične, međutim ipak je više onih koji su dokazano najveći neprijatelji vitkosti.
Mi vam u nastavku donosimo pet najvećih neprijatelja vitke linije!

Majoneza
Francuskoj salati uistinu je teško odoljeti u ovo doba godine, međutim ukoliko ste skloni debljanju možda bi ju ipak trebali izbjegavati. Naime, njezin glavni sastojak (majoneza), jedan je oda najvećih ubojica vitkosti.

Šlag
Ukoliko tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana ne želite dobiti na kilaži, izbjegavajte kolače u kojima prevladava šlag. Radije se zasladite suhim kolačićima koji također mogu biti jako ukusni.

Bezalkoholni kokteli
Na prvi pogled izgledaju primamljivo, međutim ovi slatkasti napitci također su prava riznica kalorija. U mnogima se nalazi jako puno šećera i kokosovog mlijeka koji su izrazito opasni.

Orašasti plodovi
Orašasti plodovi sadrže dosta kalorija, međutim s druge strane sadrže i mnoga ljekovita svojstva. Male količine badema, lješnjaka i oraha u vašim omiljenim kolačima neće nikome smetati.

Sir
Ukoliko ne možete odoljeti sirevima, odnosno koristite ih za pripremu mnogih jela, umjesto parmezana i ementalera radije koristite feta sir jer je njegova kalorijska vrijednost izrazito niska.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika