09.12.2010. / 19:00

Autor: Nacional.hr

Oprezno tijekom blagdana: 'Vikend alkoholiziranje' opasno za život

Osobe koje ispijaju ogromne količine alkohola u kratkom razdoblju imaju dvostruko veći rizik od kardiovaskularnih bolesti, za razliku od onih koji svoje omiljene napitke konzumiraju kroz duže razdoblje

Odavno je poznato da je alkohol štetan za zdravlje, a to je potvrdilo i nedavno istraživanje britanskog centra za proučavanje kriminala i pravde čiji su rezultati objavljeni u britanskom časopisu The Lancet.

Tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana konzumacija alkohola je pojačana, međutim najnovija studija Sveučilišne bolnice u Toulouseu pokazala je da su najugroženiji ljubitelji alkoholnih napitaka upravo oni koji ga ispijaju tijekom vikenda, u većim količinama naravno.

Naime, osobe koje ispijaju ogromne količine alkohola u kratkom razdoblju imaju dvostruko veći rizik od kardiovaskularnih bolesti, za razliku od onih koji svoje omiljene napitke konzumiraju kroz duže razdoblje.

S obzirom na rezultate, kako ne bi narušile svoje zdravlje, žene ne bi smjele popiti više od tri čaše na dan, dok se muškarcima preporuča samo jedna više.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika