09.12.2010. / 16:33

Autor: Totalsport

Savićević: Zvezda će s Prosinečkim igrati kao europski prvak

- To što je Robi bez iskustva, ne predstavlja problem. Svatko jednom mora početi. Robi je učio od velikih trenera u Crvenoj zvezdi, Realu i Barceloni. Radio je i kao pomoćnik Slavenu Biliću u hrvatskoj reprezentaciji

Robert ProsinečkiRobert ProsinečkiU četvrtak predvečer, oko 18 sati, Robert Prosinečki službeno će biti potvrđen, a nakon toga i predstavljen, kao novi trener nogometnog kluba Crvena zvezda...

Srbijanski mediji pišu da je među članovima Upravnog odbora beogradskog kluba postignuta suglasnost glede njegova imenovanja, premda je bilo članova kojima su trebala posebna uvjeravanja s obzirom na to da 41-godišnji Hrvat i velika Zvezdina zvijezda nema nikakvoga trenerskog iskustva.

Sjednica Upravnog odbora formalno će biti održana u četvrtak u 17 sati. Imenovanje Prosinečkog za trenera trebalo bi biti formalnost.

Prema Beogradu Prosinečki je iz Zagreba krenuo u četvrtak u deset sati ujutro, i to na sastanak s aktualnim predsjednikom kluba, nekad svojim suigračem, Vladanom Lukićem.

U svoj izjavama za srbijanske medije Prosinečki ističe da je "spreman za Zvezdu, kojoj je došao vratiti što mu je dala, a dala mu je puno".

Mnogobrojni velikani europskog prvaka iz 1991. godine, koji je na krov Europe svojim izvrsnim igrama doveo ponajprije Prosinečki, pozdravljaju povratak možda i najtalentiranijeg nogometaša svih vremena s prostora bivše Jugoslavije u svoj klub:

- Robi je pravi. Čovjek je bio u Zvezdi i živio je za Zvezdu. Navijači obožavaju Robija. Čak i u "ona" vremena Robi se držao po strani. Uvijek je bio korektan i nitko mu nema ništa za zamjeriti. "Delije" to znaju i siguran sam da će ga prihvatiti prijateljski. To što je iz Hrvatske ne bi mu trebalo stvarati probleme. Naravno, uvijek će biti ljudi kojima nešto smeta, ali takvi su, srećom, u manjini - rekao je Dejan Savićević nastavivši:

- To što je Robi bez iskustva, ne predstavlja problem. Svatko jednom mora početi. Robi je učio od velikih trenera u Crvenoj zvezdi, Realu i Barceloni. Radio je i kao pomoćnik Slavenu Biliću u hrvatskoj reprezentaciji. To nije malo i vjerujem da će postati jednako dobar trener kao što je bio nogometaš.

- No, treba također reći da Robi nije svemoguć. U Crvenoj zvezdi, nažalost, u ovom trenutku ne vidim niti jednoga dobrog igrača. Vjerojatno financijska situacija nije baš najbolja. Raduje me svejedno što je najavio da će forsirati napadački nogomet, onakav kakav smo igrali prije 20 godina. Zvezda mora igrati ofenzivno, a ne da golom u zadnjoj minuti pobjeđuje nekakve Teleoptike - zaključio je aktualni predsjednik Crnogorskoga nogometnog saveza.

Prvog se treninga Prosinečkog u Beogradu prisjetio nekadašnji Zvezdin predsjednik Dragan Džajić, koji je mladog Hrvata kao 18-godišnjaka ukrao Dinamu i Ćiri Blaževiću.

- Poslije prvog treninga koji sam vidio naredio sam treneru Veliboru Vasoviću da zakaže novi za poslijepodne da bih još jednog mogao vidjeti Prosinečkog. Vidio sam najtalentiranijeg nogometaša u svom životu i naredio sam da se zatvore sva vrata stadiona kako nam ne bi pobjegao dok ne potpiše ugovor. Nemoguće je da netko ne uoči takav talent.

Vezane vijesti

Crvenoj zvezdi prijeti jednogodišnja suspenzija UEFA-e

Crvenoj zvezdi prijeti jednogodišnja suspenzija UEFA-e

Zbog dugovanja prema bivšim igračima, trenerima, zaposlenicima u klubu, kao i drugim klubovima, Crvenoj zvezdi prijeti jednogodišnja suspenzija… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 10.12.10. 16:29

zvezda če sa žutim popušiti karu za trenera treba biti čovjek a ne žuti


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika