09.12.2010. / 18:41

Autor: Nacional.hr

Pao vlasnik Novog lista i DIOKI-ja: U Zagrebu uhićen Robert Ježić

Ježića se, isto kao i bivšeg premijera Sanadera, tereti za stjecanje imovinske koristi, te za udruživanje u zločinačku skupinu. U slučaju HEP-ovog kreditiranja DIOKI-ja Sanader je trećeokrivljeni, a Robert Ježić četvrtookrivljeni

Robert JežićRobert JežićU Zagrebu je oko 18 sati uhićen vlasnik Diokija i Novog lista Robert Ježić, četvrtookrivljeni u slučaju HEP-a i Diokija, javlja Večernji list.

Ježića se, isto kao i bivšeg premijera Sanadera, tereti za stjecanje imovinske koristi, te za udruživanje u zločinačku skupinu. U slučaju HEP-ovog kreditiranja DIOKI-ja Sanader je trećeokrivljeni, a Robert Ježić četvrtookrivljeni.

Nakon provedene istrage i svjedočenja bivšeg predsjednika uprave HEP-a Ivana Mravka, iz USKOK-a je priopćeno da se Mravak i Ivan Mrljak, bivši direktor opskrbe HEP-a terete da su se od listopada 2008. do rujna 2009. godine udružili s više osoba iz dvaju dioničarskih društava kojima je isporučivana struja po povlaštenim cijenama te im je na taj način na štetu HEP-a pribavljena dobit od 6,3 milijuna kuna. Radi se o tvrtkama iz DIOKI grupe, u većinskom vlasništvu Roberta Ježića, koje su u nekoliko navrata dobivale popuste na isporučenu struju.

Osim jeftinije struje, Mravak se sumnjiči da je DIOKI-ju, bez odluke uprave HEP-a, dao zajam od 15 milijuna kuna s rokom otplate od 60 dana i kamatom od 10,5 posto.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika