09.12.2010. / 21:35

Autor: Hina

Putin o uhićenju Assangea: "To je demokracija?"

Američki ministar obrane Robert Gates je navodno izjavio da je "Ruska demokracije nestala, a vlada je oligarhija koju vode službe sigurnosti"

Vladimir Putin Vladimir Putin Ruski premijer Vladimir Putin izrazio je u četvrtak sumnju u utemeljenost uhićenja osnivača WikiLeaksa Juilana Assangea u Velikoj Britaniji i pitao se "je li to demokracija?", na konferenciji za novinare.

"Ako se govori o demokraciji, neka budu potpuna. Zašto je Assange u zatvoru? To je demokracija?", pitao se ruski premijer.

"Treba mesti ispred vlastitih vrata. Vraćam lopticu našim američkim kolegama", dodao je Putin.

Američki diplomatski dokumenti koje je objavio WikiLeaks opisuju Rusiju kao korumpiranu zemlje, u demokratskom nazadovanju i otkrivaju da zapadne prijestolnice nemaju puno povjerenje u Moskvu.

Ruski predsjednik Dmitri Medvedev je u razgovoru prije tjedan dana na tv kanalu CNN bijesnio tražeći da "zapadne zemlje prestanu gurati nos u ruske poslove, pošto Rusija ne gura nos u zapadne poslove, te zaključio da Rusija nimalo ne zaostaje u pogledu sloboda za Sjedinjenim Državama".

Američki ministar obrane Robert Gates je navodno izjavio da je "Ruska demokracije nestala, a vlada je oligarhija koju vode službe sigurnosti".

Britansko pravosuđe odbilo je prihvatiti jamčevinu za 39-godišnjeg Australca uhićena u utorak u Londonu. Uhićen je na temelju zahtjeva Švedske jer su ga dvije Šveđanke, WikiLeaksove dragovoljke, optužile za silovanje. Njihov odvjetnik tvrdi da taj slučaj nema nikakve veze s WikiLeaksom ili CIA-om.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
8/7/10

Maroje, 15.12.10. 11:45

Bravo Putine, tebi ne mogu prodati rog za svijeću. Da je više državnika tako inteligentnih svijet bi bio uređeniji bez "demokratičnosti" čitaj obmana, nereda i nerada.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika