10.12.2010. / 08:11

Autor: Hina

Policija u San Diegu spalila kuću punu eksploziva doseljenika iz Srbije

George Jakubec, nezaposleni računalni programer koji je živio u kući tri godine, ostaje u saveznom zatvoru u San Diegu pod optužbama za izradu bombi i pljačku banke

Policija u San Diegu, na jugu Kalifornije, u četvrtak je spalila kuću u kojoj je tri godine kao stanar živio 54-godišnji doseljenik iz Srbije George Jakubec, u kojoj je pronađena najveća privatna zaliha eksplozivnih materijala u povijesti SAD-a.

Lokalni dužnosnici su rekli da je spaljivanje kuće prošlo po planu, bez velikih eksplozija ali uz puno vatre i dima, te da je trajalo oko sat vremena.

"Sve je išlo prema planu", rekao je Jan Caldwell, glasnogovornik šerifa okruga San Diego. Gusti, tamni dim dizao se 600 metara u zrak, iznad četvrti Escondido u predgrađu San Diega, uz manje detonacije koje su vjerojatno potekle od streljiva i ručnih bombi unutar kuće. Policija je ostavila da kuća dogori do temelja, a stručnjaci za eksplozive pregledat će je kroz dan ili dva, izvijestio je online The Los Angeles Times.

Lokalna autocesta Interstate-15 bila je zatvorena oko dva i pol sata tijekom spaljivanja kuće, a najbliži susjedi su evakuirani.

George Jakubec, nezaposleni računalni programer koji je živio u kući tri godine, ostaje u saveznom zatvoru u San Diegu pod optužbama za izradu bombi i pljačku banke.

Nakon što se izjasnio da nije kriv, zadržan je u pritvoru bez prava na oslobađanje uz jamčevinu. Njegovi motivi za gomilanje rekordnih količina eksploziva nisu utvrđeni.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika