10.12.2010. / 12:06

Autor: Hina

Krešić: Privođenje Merčepa je dokaz da se Domovinski rat sustavno gazi

Na novinarski upit zna li kakve detalje oko Merčepova privođenja Krešić je rekao da ih ne zna, dodavši da se Mrečepa željelo još davno uhititi, ali nije bilo nikakvih dokaza da je on odgovoran ni zapovjedno niti kao čovjek

Tomislav Merčep (Foto: Željko Hladika/PIXSELL)Tomislav Merčep (Foto: Željko Hladika/PIXSELL)Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora i umirovljeni general Marinko Krešić izjavio je danas da je privođenje Tomislava Merčepa dokaz da se Domovinski rat sustavno gazi dodavši da mu nije nam poznat razlog zašto je Merčep priveden.

Krešić je to rekao na zagrebačkom groblju Mirogoj, predvodeći izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora koje okuplja umirovljene hrvatske generale, koje je položilo vijence i zapalilo svijeće na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u povodu 11. obljetnice njegove smrti.

Policija je jutros, kako se neslužbeno doznaje, privela Tomislava Merčepa, nekadašnjeg ratnog pomoćnika ministra unutarnjih poslova, zbog sumnje u počinjenje ratnog zločna.

Na novinarski upit zna li kakve detalje oko Merčepova privođenja Krešić je rekao da ih ne zna, dodavši da se Mrečepa željelo još davno uhititi, ali nije bilo nikakvih dokaza da je on odgovoran ni zapovjedno niti kao čovjek.

Pokazatelji su da Ivo Sanader bježi iz zemlje, on koji je zemlju za koju smo mi ratovali upropastio, pa istovremeno da bi smanjili tenzije oko Ive Sanadera, onda se love hrvatski generali i časnici, ocijenio je Krešić.

Na upit je li Hrvatska ona koju je zamišljao Franjo Tuđman, Krešić je odgovorio da Hrvatska nije onakva kavu je sanjao prvi hrvatski predsjednik. Ona je danas ponižena, upropaštena i zadužena, dodao je.

Ivo Sanader je lociran pa neka se on i privede, transferira i po pravdi da mu se sudi u Hrvatskoj, rekao je Krešić. Treba mu suditi ne samo radi krađe novaca već i radi veleizdaje i stoga što je zemlju ostavio u nemogućem stanju koje će budući naraštaji vrlo teško to ispraviti, rekao je Krešić.

Vezane vijesti

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

Bivši zamjenik predstojnika Ureda za zaštitu Ustavnog poretka Zdravko Mustač posvjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom da se Tomislava Merčepa… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 10.12.10. 12:13

Napoleon br. 2


registracija
8/7/10

Maroje, 10.12.10. 12:18

Zanimaju vas samo pobijeni srbi a šta je sa pobijenim hrvatima i ostalim nesrbima. Pa tko je koga napao? Ovako što u svijetu nije zabilježeno...


registracija
30/6/09

jebivjetar, 10.12.10. 13:43

Đenerale Krešiću ! Ne seri ! Ti imaš toliko putra na glavi da i ne vidiš hodati ! Korupcija u vojsci je započela s takvima kao što si ti ! Zaposlio si u 3. GBR svoja dva nećaka i gurao ih ispred svih koji su bili sposobniji i pošteniji. A oni su došli iz Minhena kad je sve bilo gotovo. bog takvh kao ti i imamo brantelje po sudvima.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 10.12.10. 14:11

"privođenje Tomislava Merčepa dokaz da se Domovinski rat sustavno gazi" - zalosna je zemlja gdje generali tako razmisljaju. Procesuiranje zlocina koji su ucinjeni za vrijeme rata nemaju nista sa gazenjem Domovinskim rata, nego je naprotiv potrebno da bi jednog dana bili pravna i demokratska drzava. Kamo li srece da je to pocelo prije 15 godina.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 10.12.10. 14:28

Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora (kaj imamo tolko generala da su u zboru, kakvom pjevačkom?) Marinko Krešić tvrdi da se "....Domovinski rat sustavno gazi...."
i to zato što je priveden Tomislav Merčep!!!!
---------
Zakaj su toliki naši heroji poginuli i ostali trajno invalidi da bi neki hebiveter general poistovjetil Domovinski rat s Tomislavom Merčepom???
---------
Krešiću, sram te budi, nisi vrijedan časnoga čina hrvatskog generala!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika