10.12.2010. / 19:48

Autor: Hina

Kosor: Na tragu smo rješenja u vezi s ponudom MOL-a

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor izjavila je večeras kako je Vlada na tragu rješenja u vezi s ponudom MOL-a, koje će biti u skladu sa strateškim i nacionalnim interesima Hrvatske.

Jadranka KosorJadranka KosorPredsjednica Vlade RH Jadranka Kosor izjavila je večeras kako je Vlada na tragu rješenja u vezi s ponudom MOL-a, koje će biti u skladu sa strateškim i nacionalnim interesima Hrvatske.

"Mi, koji smo na tome radili duže vrijeme, mislimo da smo na tragu rješenja i vjerujemo da će se ono realizirati u skladu sa strateškim, odnosno nacionalnim interesima Hrvatske", rekla je Kosor u izjavi novinarima uoči svečane akademije Hrvatskog sabora.

Novinare je zanimalo ima li Vlada kakva nova zakonska rješenja vezana uz status MOL-a i odnose s MOL-om.

"Vjerujem da ste svi vidjeli priopćenje Ministarstva gospodarstva, u njemu sve piše, samo ga treba dobro čitati", rekla je premijerka Kosor.

Ministarstvo gospodarstva priopćilo je danas kako se hrvatska Vlada ne odriče prava i mogućnosti donošenja drugačijih zakonskih i institucionalnih rješenja u odnosu na status ugovornih strana, ali i zaštite strateških interesa u energetskom sektoru. U stajalištima Vlade se naglašava i kako će hrvatska Vlada poštivati i izvršavati sve formalne sporazume i ugovore, a prihvatit će i neformalne sporazume sa svim investitorima, čiji se ciljevi i namjere podudaraju s Vladinim ciljevima u smislu zaštite vlasništva, ulaganja i upravljanja u energetskom sektoru.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
29/12/09

natasasi, 10.12.10. 21:23

Jadranka, nadam se da ćeš uskoro tragom Sanadera u Remetinec!


registracija
14/11/07

laufer, 11.12.10. 20:30

"Kud Ivo tu i ja"
- ozbiljni ljudi dana obećanja trebaju održati.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika