10.12.2010. / 19:49

Autor: Martina Čizmić, Hina

Poruka iz HDZ-a: 'Loša vijest za Ivu Sanadera, dobra za Hrvatsku'

"To je loša vijest za njega", rekao je Đuro Perica (HDZ),"a dobra vijest za Hrvatsku jer se moraju poštivati prava"

Jadranka Kosor i Ivo SanaderJadranka Kosor i Ivo SanaderUhićenje Ive Sanadera bila je glavna vijest na proslavi izglasavanja prvog hrvatskog Ustava koja se održala u Saboru.

"Svatko pa i Ivo Sanader ima pravo na zakonit i pravedan postupak, bez pritiska politike i medija", kratko je komentirao uhićenje bivšeg premijera predsjednik Ivo Josipović.

"Mnogi su u ono vrijeme i kad smo bili vlast vezivali se u lance, a sad su ti lanci počeli pucati", prokomentirala je SDP-ova zastupnica Ingrid Antičević Marinović.

"Dobrodošao kući. Ostalo je stvar pravosudnih organa", rekao je Milorad Pupovac.

"To je loša vijest za njega", rekao je Đuro Perica (HDZ),"a dobra vijest za Hrvatsku jer se moraju poštivati prava".

Odvjetnik Krunislav Olujić je kazao da izručenje Ive Sanadera ovisi o nacionalnom zakonodavstvu Austrije. "Za očekivati je da bi to išlo relativno brzo, ali može trajati i mjesecima i to ako Sanader zatraži politički azil i ukoliko i dalje bude ustrajavao na tvrdnji da je riječ o političkom progonu", kazao je Olujić.

Profesor ustavnog prava prof. Branko Smerdel nije htio prognozirati koliko će trajati izručenje, ali smatra da se "moglo djelovati ranije i da se Sanaderu moglo oduzeti putovnicu".

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 10.12.10. 22:50

Pašalić,Škegro i ostali.Oduzeti iumovinu i procesuirati


registracija
27/7/09

columbo, 11.12.10. 04:42

Ne branim Sanadera...Dapace, ako je i malo kriv, puno je kriv zbog funkcije koju je obnasao i izigranog povjerenja nas naivnih koji smo mu vjerovali.
Medjutim, volio bih da svi oni koji se odvaze davati bilo kakve komentare imaju na umu i jednu olakotnu cinjenicu...Naime, Ivo je bio neko vrijeme sef kabineta naseg vrlog Franje, a to vec nesto govori, zar ne? Naime, tamo se, na perivojima Pantovcaka stvarao scenarij pljackanja jedine Hrvatske.
Samo kao primjer navest cu (za one mladje i one koji slabije pamte) jedan dogadjaj, a zove se slucaj "Slobodna Dalmacija". Ivic Pasalic je bio na terenu da obavi prljavi posao u cemu mi u je pomagao olos Frane Mitrovic, inace direktor "Splitske banke", a na drugoj strani non stop ukljucene veze nas glavom i bradom zlotvor, lazni doktor, diktator Franjo rahmetli Tudjman. Covjek s dva prezimena i bez imena porucuje - "Tamo je sve cisto i ne znam kako da to izvedemo". Onda ce feiscijalni degenerik izjaviti ono cuveno: "Ucinite sve da su izvan zakona i da ih mi spasavamo od stecaja..." Ostalo je povjest, dakako.
Spominjem ovaj primjer, jer to je zapravo prva i najveca pljacka svojeg voljenog naroda od strane HDZ i njezinog prvog predsjednika. Kasnije je cerupanje islo kao po loju....


registracija
10/12/10

Burho43, 11.12.10. 09:01

Ubij i na kolac nabij pa ga ostavi da se susi i okrece na kolcu pobijenom na juznom ulazu u Zagreb. Ubij hercegovackog torbara SKEGRU, glupava zvizgoju, oduzmi mu sve sto ima pa i gace sa guzice jer je i njih dobio na prevaru !!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika