11.12.2010. / 16:28

Autor: Hina , Nacional.hr

Friščić: uhićenje Sanadera neće dovesti do izbora

Na upit kako komentira Sanaderove izjave da je izvrgnut političkom progonu, Friščić je kazao kako se s time ne slaže. „Ja se ne bih s time složio, pogotovo ne u ovo vrijeme, vidjet ćemo kako će se proces odvijati“, rekao je Friščić

Josip FriščićJosip FriščićPredsjednik HSS-a Josip Friščić odbacio je mogućnost da bi jučerašnje uhićenje bivšega predsjednika vlade Ive Sanadera moglo dovesti do raspisivanja izvanrednih izbora te je izrazio neslaganje sa Sanaderovim ocjenama da je izvrgnut političkom progonu.

„Ne vidim razloga za izvanrednim izborima jer vlada u kojoj je HSS koalicjski partner ima jasan cilj kada je riječ o izborima“, izjavio je danas Frišćić odgovarajući na novinarska pitanja u Splitu gdje je nazočio programskoj skupštini splitsko-dalmatinskog HSS-a. Istaknuo je kako HSS podupire plan da se najprije završe pregovori s Europskom unijom, zatim raspiše referendum o ulasku u EU a tek nakon toga raspišu izbori.

Na upit kako komentira Sanaderove izjave da je izvrgnut političkom progonu, Friščić je kazao kako se s time ne slaže. „Ja se ne bih s time složio, pogotovo ne u ovo vrijeme, vidjet ćemo kako će se proces odvijati“, rekao je Friščić.

„Ne vjerujem da je i na glavnog državnog tajnika Mladena Bajića, i na ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka i ostale bilo tko utjecao i tražio od njih da rade mimo onoga što je njihova zakonska obveza“, kazao je Friščić.

Po Friščićevim riječima HSS kao koalicijski partner podupire stajališta premijerke Jadranke Kosor da nitko nije nedodirljiv, te da pravosudna tijela moraju biti prema svima jednaka kada se radi o primjeni zakona.

„Sada očekujemo da se raščiste ovi procesi za koje su pokrenute istražne radnje koje su provedene ili provode, te da to ima svoj završni čin, jer nije dobro otvaranje puno procesa a da nema krajnjih pravorijeka – na što nam iz Europe šalju poruku a na neki način i primjedbu“, kazao je Friščić.

Friščić je najavio da će se glavna programska skupština stranke održati u Zagrebu 18. prosinca ove godine.

„Godinama se HSS-u zamjera da je malo 'lijevo' malo 'desno', no mi smo se jasno opredijelili da smo stranka desnog centra demokršćasnke orijentacije i na tomu ćemo ostati“, kazao je Friščić. Po njegovim tvrdnjama HSS sada broji više od 50.000 članova. Naglasio je kako će se HSS zauzimati za ravnomjerni razvitak Hrvatske te poboljšanje uvjeta življenja u ruralnim područjima Hrvatske. On je istaknuo kako je u pregovorima s EU-om posebice važno poglavlje o zaštiti okoliša. Rekao je kako je tim poglavljem predviđeno da se za zaštitu okoliša i osiguranje pitke vode u Hrvatskoj osiguraju 53 milijarde eura.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
15/12/10

tatamata, 17.12.10. 21:49

Joža ne seri i ne zagađuj okoliš ako je neko upleten u korupcijski lanac sa zaštitom okoliša to si ti i Dropulićka zanima nas koliko je podjeljeno love za elektranu i smetište na Koprivnićkom kraju jer sada su navidno zagađene vode na podrućju Piškornice a ti si uporan i za elektranu koja će naštetiti Podravci a Dropulićka dala zeleno svijetlo da nema opasnosti ali nezavisna studija kaže suprotno što znaći da bi i ti i Dropulićka trebali spakovati kofer još i prije nego dok se dođe do tog istraživanja


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika