11.12.2010. / 17:38

Autor: Hina

U BIH zbog korupcije uhićeno više od 30 ljudi, najviše policijskih dužnosnika

Lokalni mediji javljaju kako je među privedenima najviše policajaca te kako se oni sumnjiče za primanje mita

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNekoliko visokih policijskih dužnosnika Ministarstva unutranjih poslova Unsko-sanske županije u Bosni i Hercegovini uhićeno je u subotu u velikoj akciji izvedenoj po nalogu Tužiteljstva BiH, potvrdio je glasnogovornik tog tužiteljstva Boris Grubešić.

Oko četiri stotine policajaca iz Federacije BiH te Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u ranim jutarnjim satima blokiralo je središte Bihaća te zgradu županijskog MUP-a. Istodobno su započele pretrage i privođenja osumnjičenika u Cazinu te Velikoj Kladuši.

Policijski istražitelji pretražili su više od četrdeset objekata te priveli više od trideset osoba, a Grubešić je pojasnio kako se oni terete za kaznena djela organiziranog kriminala te korupcije.

Lokalni mediji javljaju kako je među privedenima najviše policajaca te kako se oni sumnjiče za primanje mita.

Grubešić to nije izrijekom potvrdio ali je kazao kako je točno da među privedenima ima i visokih policijskih dužnosnika no zbog interesa istrage nije želio otkriti imena osumnjičenika.

"Ova akcija rezultat je višemjesečnog rada Tužiteljstva BiH i policijskih agencija", kazao je Grubešić novinarima.

Zbog složenosti operacije uspostavljen je posebni operativni stožer kojim rukovodi osobno glavni tužitelj BiH Milorad Barašin. Sve privedene će tijekom dana saslušati tužitelji te nakon toga odlučiti hoće li za neke od njih zatražiti određivanje pritvora.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 11.12.10. 18:11

Hapsite BiH policajce zbog tarife od 20 KM mita koje naplaćuju za bilo kakve prekršaje!Sram vas i stid bilo.Pa bolje nego veće kazne.Nisu policajci krivi već sustav u kojem i za kojeg djeluju(rade).Policijo BiH dignite tarife na 100 KM za sve prekršaje,ali sebi u džep,i neće vas usuditi cinkati.Treba se potkožiti do ulaska u Eu.Zato udrite po starom oprobanom jugo-sistemu sticanja love u uniformama državnih čuvara pravde.Nemojte ni pomisliti da toliko vrijedite osobno,za koliko ste službu prodali.Nema šanse.Ta vaša djeca moraju jesti.Makar i jela mitom začinjena.Ali tko bi o moralu sada.Uostalom šta je to uopće moral?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika