12.12.2010. / 11:37

Autor: Hina

Obama telefonski izrazio željenje državama zbog djelovanja WikiLeaksa. Ne i zbog sadržaja?

Obama je u pozivu meksičkom predsjedniku Felipe Calderonu i turskom premijeru Recepu Tayyip Erdoganu, "izrazio žaljenje zbog djelovanja WikiLeaksa koje je za osudu", objavila je Bijela kuća

Barack ObamaBarack ObamaU telefonskim pozivima čelnicima Turske i Meksika, američki predsjednik Barack Obama u subotu je izrazio žaljenje zbog djelovanja internetske stranice WikiLeaks, koja je objavom povjerljive prepiske američke diplomacije naštetila odnosima SAD-a s drugim zemljama.

Obama je u pozivu meksičkom predsjedniku Felipe Calderonu i turskom premijeru Recepu Tayyip Erdoganu, "izrazio žaljenje zbog djelovanja WikiLeaksa koje je za osudu", objavila je Bijela kuća.

U oba poziva, prema navodima Bijele kuće, Obama i njegovi sugovornici su se "složili da neodgovorna djela (WikiLeaksa) ne trebaju odvratiti njihove dvije zemlje od važne suradnje".

SAD nije potvrdio točnost objavljenih diplomatskih depeša, a američki dužnosnici ih i dalje smatraju povjerljivima, pribavljenim kaznenim djelom, i ne žele ih komentirati.

Obama je također čestitao Calderonu na uspjehu klimatskog summita UN-a u Cancun.

"Predsjednik Obama čestitao je predsjedniku Calderonu za njegovo vodstvo i odličan rad Meksika u predsjedanju konferencijom u Cancun do uspješnog završetka, koji se nastavlja na povijesni sporazum iz Kopenhagena i napredak u naporima da se riješe izazovi klimatskih promjena", ističe Bijela kuća u priopćenju.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika