12.12.2010. / 12:06

Autor: Nacional.hr

Ravnatelj policije: Postojali su načini da se spriječi Sanaderov bijeg

Kako je istaknuo, Sanaderovo uhićenje prije skidanja imunitata doista bi bilo kazneno djelo, ali je priznao da je postojala zakonska osnova da se Sanaderu prije bijega oduzme putovnica

Ivo Sanader (Pixsell)Ivo Sanader (Pixsell)"ISTINA je da to postoji kao mogućnost u novim zakonskim odredbama, ali o tome ne može odlučiti policija, već, kao što ste i sami naglasili, Državno odvjetništvo ili sud. Mi možemo samo provoditi njihove odluke", odgovorio je ravnatelj policije Oliver Grbić u Novom listu na pitanje da li se bijeg Ive Sanadera mogao spriječiti. Kako je istaknuo, Sanaderovo uhićenje prije skidanja imunitata doista bi bilo kazneno djelo, ali je priznao da je postojala zakonska osnova da se Sanaderu prije bijega oduzme putovnica.

Odmah nakon ukidanja imuniteta, Grbić ističe da je osobno stupio u kontakte s šefovima policije u Sloveniji, Austriiji i Njemačkoj. "Vrlo brzo su počele stizati stotine različitih informacija. Najvrednija je stigla idućeg dana u 10 sati iz potražne službe njemačke policije da je preko jedne turističke agencije iz Austrije rezervirana karta na ime gospodina Sanadera za let iz Münchena za Washington. Sve se to događalo unutar tridesetak minuta", tvrdi Grbić u razgovoru za Novi list, dodajući da su potom dobili informaciju o američkim vlastima koje su Sanaderu poništile vizu.

"Kolege iz austrijske policije odradili lavovski dio posla. U nepuna dva-tri sata uspjeli su locirati bivšeg premijera, na autocesti u Austriji. Stigla nam je informacija da je s njim u automobilu još jedna muška osoba i da se oni prate. U dogovoru s nama oni su izvršili procjenu situacije i rizika te trenutka kad će ga i gdje zaustaviti i uhititi. Odlučeno je da to bude na naplatnim kućicama kod Salzburga", kaže Grbić.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
12/12/10

hazl113, 12.12.10. 14:07

E ljudi moji koji ste vi novinari naivci zajedno sa ruljom koja to upija. Svi govore o Sanaderovom BIJEGU, baš vi od vas novinara pa nadalje, a da li ste možda mogi i drugačije razmišljati. Što mislite da li postoji mogućnost da su Sanadera prisluškivali i na taj način doznali za njegov plan puta u SAD. Kada su to doznali, a ja ne znam tko, jer to vama prepuštam sa eventualno doznate, istog trenitka kada on napušta svoj stan ili kuću, traže od povjerestva sidanje imuniteta i tako daju u javnost podatak da je Sanader pobjegao.Vi tome nasjedate i to sve objavljujete ne vodeći računa da se možda radi o namještaljci. Što mislite da li ima ovdje priče za vas iz Nacionala. Pa već se dokazuje da su mu pratili mobitel. Pa i to je već dosta za sumnju. Gospodo, Policija ili tko već sve su znali od samog početka. sada je on Bjegunac i svi o tome pišete. Da se razumijemo ja ga sigurno ne branim, čak dapače smatram da je sigurno kriv, ali i sa svojim ministrima sa Kosoricom i Šeksom na čelu. Vjerojatno im je rečeno "osudite Sanadera" a vas ćemo poštedjeti. Ostalo pokušajte sami doznat, a ne da čovjeka proglasite Bjeguncem unaprijed.


registracija
29/11/09

Ivis, 12.12.10. 15:24

Zar predhodnih godinu i pol, u puno navrata takodjer nije bio "bijegunac"? Da je htio, ne bi se niti vracao u Hrvatsku. Vazne potvrde i druge dokaze je davno sklonio na sigurno, jer mu je podanica Jaca i Ostali njegvi pljeskaci, velikodusno pomogli. Narod ce mu malo oprostiti, jedino ako raskrinka cijelu mafiju, bez iznimke. Pretpostavljam, da ce se opirati prostom izrucenju, jer ce mu se tada suditi smo za neke "sitnice", koje interesiraju Sex-a i drustvo!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika