12.12.2010. / 19:40

Autor: Hina

Zbog magle i dalje poteškoće u zračnom prometu na Plesu

Kako, naime, navodi Hrvatska kontrola zračne plovidbe, potrebna kalibraža uređaja nije se mogla provesti jer je za taj postupak potrebna vidljivost od 10 kilometara, koje nema zbog magle u Zračnoj luci Zagreb pa iz sigurnosnih razloga uređaj nije pušten u rad

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaKvar u dijelu sustava za mjerenje horizontalne vidljivosti do kojeg u noći s četvrka na petak došlo u zagrebačkoj Zračnoj luci saniran je danas, no zbog magle uređaj još nije pušten u rad, doznaje se popodne u Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe (HKZP).

Kako, naime, navodi Hrvatska kontrola zračne plovidbe, potrebna kalibraža uređaja nije se mogla provesti jer je za taj postupak potrebna vidljivost od 10 kilometara, koje nema zbog magle u Zračnoj luci Zagreb pa iz sigurnosnih razloga uređaj nije pušten u rad.

Čim se stvore uvjeti za kalibražu, uređaj će se pustiti u rad.

Zračna luka Zagreb izvijestila je također kako radi kvara uređaja za slijetanje po magli postoje poteškoće u zračnom promet, a glasnogovornica Lidija Capković Martinek istaknula je kako će do uspostave redovitoga zračnog prometa doći kada se podigne magla.

Zagrebačka Zračna luka poziva putnike da prije polaska u Zračnu luku provjere status svoga leta, odnosno lete li zrakoplovi na njihova odredišta.

Vezane vijesti

Potpisan ugovor o koncesiji za Zračnu luku Zagreb

Potpisan ugovor o koncesiji za Zračnu luku Zagreb

Predstavnici hrvatske Vlade i francuskog konzorcija Zagreb Airport International Company (ZAIC) potpisali su danas Ugovor o koncesiji za izgradnju i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika