13.12.2010. / 09:48

Autor: Nacional.hr

Markovićev "tajni investitor": Saša Paulin za nogometne kampove donosi 42 milijuna eura

"Neće to biti klasični kampovi, već mjesta gdje će klubovi iz pola Europe, kao nekada dolaziti na pripreme", govori Paulin

Vlatko Marković, Davor Šuker i Aleksandar Saša Paulin (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL)Vlatko Marković, Davor Šuker i Aleksandar Saša Paulin (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL)U jeku kampanje za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, aktualni predsjednik Vlatko Marković izvukao je asa iz rukava. Projekt gradnje čak pet nogometnih kampova diljem Hrvatske trebao bi našu zemlju učiniti privlačnom destinacijom za pripreme klubova iz cijele Europe. No, plan je još uvijek na papiru. Realizacija tek treba početi.

U razgovoru za Sportplus, Aleksandar Saša Paulin otkriva kako je osiguran novac za gradnju tih kampova i gdje bi oni točno trebali biti. Paulin je u nogometu još od 1990. godine kada je bio organizator utakmice Hrvatska-Rumunjska, a zapamćen je i kao prvi direktor HNK Rijeka.

No, sada se u hrvatski nogomet vratio na mala vrata s velikim čekom. Naime, šokirao je kada je objavio da je kao manager World Youth Bank Network za Hrvatsku, međunarodne organizacije civilnog društva, osigurao 42 milijuna eura za gradnju pet nogometnih kampova.

Projekt bi trebao krenuti sljedeće godine izgradnjom kampova na Grobniku, u Istri i na Krku. Gdje će točno biti kampovi trebalo bi biti poznato sutra prije sastanka Izvršnog odbora HNS-a.

"Neće to biti klasični kampovi, već mjesta gdje će klubovi iz pola Europe, kao nekada dolaziti na pripreme", govori Paulin.

Ističe kako je nužno s realizacijom projekta krenuti odmah jer se sredstva moraju iscrpiti do kolovoza 2011. godine. U protivnom sve se gasi.

Paulinino poznanstvo s Markovićem i potpora u kampanji mogli bi aktualnom predsjedniku HNS-a osigurati još jedan mandat. No, pitanje je da li je to dovoljno da pobijedi Igora Štimca.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 13.12.10. 10:55

U pravo vrijeme Markoviceva promidzba. Ali neka, bolje i on, makar mi nije drag, od Stimca koji je mrtvozornik hrvatskog nogometa. A o onome izvan loptanja vrlog Igora bolje je i ne pripovijedati...


registracija
14/11/07

laufer, 13.12.10. 11:48

Čim su se svi ti "nogometni djelatnici", "poduzetnici" i "poslovni ljudi" uzvrtili oko tih izbora, jasno je da se tu mogu dobro omastiti brci.
Što se više razni "Mamići", "Markovići" i "Štimci" busaju u "poštena" prsa, to je broj gledatelja po utakmici u HNL komičniji.
Uža rodbina i neprilagođene kreature koje se mogu "iskazati" nekažnjenim razbijanjem i divljanjem.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika