13.12.2010. / 11:13

Autor: Nacional.hr

Predsjednik u ratnoj zoni: Josipović ide u Afganistan ohrabriti vojnike

Predsjednik je posjet potvrdio te dodao kako će osim posebne blagdanske čestitke hrvatskim vojnicima, tijekom posjeta obaviti i sastanak s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijem

Ivo JosipovićIvo JosipovićBožić i Nova godina obično su doba kad visoki dužnosnici posjećuju svoje vojne postrojbe diljem svijeta. Američki predsjednici često su znali tajno posjetiti ratne zone i svojim vojnicima osobno čestitati blagdane te na taj način dodatno podići moral među trupama.

Nakon što je Sabor izglasao povećanje broja hrvatskih vojnika u Afganistanu, hrvatski je predsjednik Ivo Josipović najavio posjet našim trupama. Kako piše Večernji list, točan datum posjeta još uvijek je nepoznat, no sigurno će se dogoditi prije Božića.

Predsjednik je posjet potvrdio te dodao kako će osim posebne blagdanske čestitke hrvatskim vojnicima, tijekom posjeta obaviti i sastanak s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijem.

Posjetom predsjednik Josipović želi opovrgnuti tezu da Hrvatska u Afganistanu ima previše vojnika. Ističe kako hrvatski vojnici u Afganistanu educiraju i bave se obukom afganistanse vojske te se nalaze izvan neposrednih borbenih djelovanja.

Osim susreta s Karzaijem, Josipović je najavio i kako će razgovarati sa zapovjednikom NATO-vih snaga Davidom Petraeusom te civilnim predstavnikom NATO-a Markom Sedwillom.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika