13.12.2010. / 14:50

Autor: Nacional.hr

Zatvorski život bivšeg premijera: Pritvorenici se žale da je Sanader povlašten

Sanaderov partner u Innsbrücku i suvlasnik u tvrtki Prima Consultingu Wolfgang Kröss za Kurier rekao je kako će dva mjeseca nakon osnutka ugasiti konzultantsku tvrtku

Istražni zatvor u Salzburgu u kojem je smješten Ivo Sanader (Foto: Petar Glebov/PIXSELL)Istražni zatvor u Salzburgu u kojem je smješten Ivo Sanader (Foto: Petar Glebov/PIXSELL)Ivo Sanader nalazi se u ćeliji broj 79, javljaju austrijski mediji. Tamo je doveden u petak nakon što je uhićen na autocesti kod Salzburga i ostat će do 25. prosinca.

Otkrio je to hrvatskim novinarima koji se nalazae u Salzburgu jedan od pritvorenika tamošnjeg zatvora. On je s prozora dovikivao novinarima nezadovoljan jer prema njegovim riječima Sanader ima povlašeten status u odnosu na druge pritvorenike.

Naime, pritvorenik tvrdi kako odbjegli bivši hrvatski premijer ima jede bolju hranu nego ostali pritvorenici. Prema pisanju Večernjeg lista pritvorenik je kazao da je za doručak jeo kruh, a da će se za ručak servirati špageti. Kasnije je ipak kazao da će on i Sanader danas ručati tradicionalne austrijske knedle.

Isti je pritvorenik otkrio kako je Sanader trenutačno u ćeliji s odvjetnikom osumnjičenim za malverzacije. O čemu je točno riječ, nije znao reći. Podijelio je i informaciju kako Sanader svaki dan vježba i da je u dobroj formi.

Večernji prenosi i kako je Sanaderov partner u Innsbrücku i suvlasnik u tvrtki Prima Consultingu Wolfgang Kröss za Kurier rekao kako će dva mjeseca nakon osnutka ugasiti konzultantsku tvrtku.

Unatoč udjelu od samo 5%, Kross se sada ne želi "packati" sa slučajem Sanader i odlučio je likvidirati firmu i spriječiti moguće policijske i financijske inspekcije. Iako tvrtka nije ni počela poslovanje, likvidacija firme Sanadera će koštati 30-ak tisuća eura.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 13.12.10. 15:19

upravo sam ovo procitao kao jedan od komentara na clanak u index-u, pa eto da podjelim s citaocima Nacionala, jer je dosta poucno:

"Kada je Bog stvarao svijet, odlucio je svakom narodu podariti dvije vrline. Tako su Svicarci postali precizni i poslusni. Japanci radisni i strpljivi. Talijani veseli i romanticni. Spanjolci temperamentni i ritmicni. Kada je dosao do Hrvata, Bog rece andjelu: - Hrvati ce biti pametni, dobri ljudi i hadezeovci ! Nakon zavrsenog posla, pita andjeo: - Boze, svima si dao dvije vrline samo Hrvatima tri. Zar nece tako biti nadmocniji od svih drugih naroda ? Bog rece: - Hmm, imas pravo, ali kako se Bogom dane vrline ne mogu naknadno ukidati, Hrvati ce ih imati sve tri, ali svaki Hrvat moze imati kao i drugi samo po dvije osobine: Tko je dobar i hadezeovac ne moze biti pametan. Tko je pametan i hadezeovac ne moze biti dobra osoba Tko je dobar i pametan ne moze biti hadezeovac. I bi rijec Božja "


registracija
14/11/07

laufer, 13.12.10. 16:55

hahaha, aga, sjajno i istinito


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika