13.12.2010. / 16:20

Autor: Hina

Njemačke novine tvrde: Sanader bi mogao biti 'cijena' hrvatskog ulaska u EU

Njemački je tisak inače tek rubno popratio zbivanja o uhićenju bivšeg predsjednika hrvatske vlade. Dnevni listovi su taj događaj uglavnom popratili agencijskim vijestima osim dnevnika Frankfurter Rundschaua koji donosi autorski tekst također Norberta Mappes-Niedieka

Ivo SanaderIvo SanaderIvo Sanader, koji se na dužnosti predsjednika hrvatske vlade borio za ulazak Hrvatske u Europsku uniju, na kraju bi mogao postati cijenom za ostvarenje toga cilja, piše u svom komentaru za njemački list Passauer Neue Presse njemački poznavatelj prilika u jugoistočnoj Europi Norbert Mappes-Niediek.

"Europski kandidat Hrvatska stoji pred untarnjim potresom kakva je Europa rijetko vidjela", kaže Mappes-Niediek na početku svog komentara. On utvrđuje da gotovo i nema ni veće državne tvrtke ni ministra koji nisu bili upleteni u mrežu "moćnog premijera".

"Čitav jedan sustav se urušava", tvrdi Mappes-Niediek u komentaru.

Podsjeća kako je čitava Europa s oduševljanjem pratila način na koji je Sanader "očistio" HDZ. Sada je, kaže, vidljivo da je Sanader odlazak desnih snaga iz stranke plaćao novcem, među ostalim i Hypo Alpe Adria banke.

Na kraju komentara zaključuje da se Hrvatska, želi li ući u Europu, prvo mora obračunati s "čovjekom koji je Hrvatsku doveo na taj put".

"To nije fer, ali je ispravno jer s ljudima prošlosti Hrvatska se neće snaći u Europi", zaključuje Mappes-Niediek.

Njemački je tisak inače tek rubno popratio zbivanja o uhićenju bivšeg predsjednika hrvatske vlade. Dnevni listovi su taj događaj uglavnom popratili agencijskim vijestima osim dnevnika Frankfurter Rundschaua koji donosi autorski tekst također Norberta Mappes-Niedieka.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 13.12.10. 17:08

Ja sam za to da nam se ulazak u EU zabrani barem slijedećih 10 godina dok se ne riješimo lopova.


registracija
2/12/09

gromco, 13.12.10. 17:32

cijena hvratskog ulaska netce biti sanader, nego hadeze. nastat tce novi hadeze bez shexa, jarnjaka, hebranga, kalmete, dropulitcqe, shuice, shukera itd, da ne nabrajam, ZNA se na kog se misli. oviju njihovi sateliti haesesa, srbi, faqin dijaspora(bosna i njeni mrtvi) i manjinci se budu izvukli napushtanjem unutarstranatcqih funkcija. no ovi iz hadezeja im se trese shupaq jer znaju da tce biti jebeni..
bitch


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika