13.12.2010. / 17:27

Autor: Hina

'Posao stoljeća' u Crnoj Gori kreće ispočetka: EIB traži obnovu natječaja za autocestu

Lompar je rekao da grčko-izraelski konzorcij Aktor-HCH nije u roku, odnosno do prošlog petka, dostavio bankovna jamstva, već je tražio produljenje roka do ožujka iduće godine

Europska investicijska banka (EIB) predložila je Crnoj Gori da ponovno raspiše natječaj za odabir najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju crnogorske autoceste od Bara do granice sa Srbijom, izjavio u ponedjeljak crnogorski ministar prometa Andrija Lompar.

"Ako se ponovno raspiše natječaj, EIB bi mogao poduprijeti provedbu cijelog posla", kazao je Lompar. Prihvati li crnogorska vlada taj prijedlog, neće se ponovno pripremati dokumentacija za izgradnju autoceste koja je do sada izrađena, dodao je.

Lompar je rekao da grčko-izraelski konzorcij Aktor-HCH nije u roku, odnosno do prošlog petka, dostavio bankovna jamstva, već je tražio produljenje roka do ožujka iduće godine.

Aktor-HCH ušao je u igru pošto hrvatske tvrtke, predvođene Konstruktorom, nisu uspjele dostaviti potrebna jamstva u dopunskom roku, koji je istekao u veljači.

Crnogorska je vlada više puta ponavljala da postoji i alternativni plan.

Lompar je izjavio da su kineske tvrtke spremne u vrlo kratku roku dati ponudu za prvu dionicu autoceste te da su već vođeni i pregovori o sudjelovanju tih tvrtaka u izgradnji jadransko-jonske autoceste. Kao jedan od podizvođača u slučaju dolaska kineskih tvrtaka spominje se i Konstruktor.

Vezane vijesti

Đukanović se želi vratiti

Đukanović se želi vratiti

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nekadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović ispituje teren u međunarodnim vodama za povratak na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika