13.12.2010. / 18:35

Autor: Hina

Izbor magazina Rolling Stone: Assange izabran za 'Rock zvijezdu godine'

Talijanski izdavač američkog glazbenog časopisa Rolling Stone izabrao je osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea za "Rock zvijezdu godine", objavio je u ponedjeljak taj magazin.

Foto: rollingstonemagazine.itFoto: rollingstonemagazine.itTalijanski izdavač američkog glazbenog časopisa Rolling Stone izabrao je osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea za "Rock zvijezdu godine", objavio je u ponedjeljak taj magazin.

Rolling Stone Italia u priopćenju ne navodi glazbene kriterije zašto je izabrao Assangea čija je internetska stranica posramila vlade diljem svijeta.

No usporedila ga je s Davidom Bowiem, opisujući Assangeovu sličnost s britanskom pop zvijezdom u filmu "Čovjek koji je pao na Zemlju" "jednostavno zapanjujućom".

"On (Assange) anđeo uništenja svih skrivenih tajna", navodi Rolling Stone Italia aludirajući na povjerljive diplomatske dopise objavljene na WikiLeaksu.

"Roker IT-a (Informacijske tehnologije), prosijedi Assange bit će s nama tijekom cijele nadolazeće 2011.", dodaje se u priopćenju.

"Assange je ikona poput Che Guevare na majicama ili Maoa za Andyja Warhola. On je predvodnik kraja diplomacije i imperijalne sigurnosti", ocjenjuje Rolling Stone Italia.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika