13.12.2010. / 19:22

Autor: Hina

Josipović o Ježićevoj donaciji: 'Spreman sam vratiti taj novac'

Predsjednik Republike Ivo Josipović smatra da se može dokazati da donacija Roberta Ježića, nedavno uhićenog vlasnika Diokija i Novog lista, za njegovu predsjedničku izbornu kampanju u visini 200 tisuća kuna nije u vezi s Ježićevim kriminalnim radnjama, a ako bi se dokazalo suprotno, rekao je da je spreman vratiti donirani novac.

Ivo JosipovićIvo JosipovićPredsjednik Republike Ivo Josipović smatra da se može dokazati da donacija Roberta Ježića, nedavno uhićenog vlasnika Diokija i Novog lista, za njegovu predsjedničku izbornu kampanju u visini 200 tisuća kuna nije u vezi s Ježićevim kriminalnim radnjama, a ako bi se dokazalo suprotno, rekao je da je spreman vratiti donirani novac.

"Lako se može dokazati da ta donacija nije imala nikave veze s Ježićevim kriminalnim radnjama. Ako se dokaže suprotno, spreman sam vratiti taj novac", poručio je Josipović u emisiji Hrvatskog radija "S predsjednikom uz kavu".

Dodao je i kako je Ježić bio ugledan gospodarstvenik te da nije bilo nikakve sumnje u njegov rad. S te strane, savjest mi je mirna, rekao je Josipović, dodavši kako bi povrat toga novca imao smisla samo ako bi se dokazala uzročna veza između te donacije i Ježićevih kriminalnih aktivnosti.

Predsjednik je komentirao i nastojanje Vlade da zadrži većinski paket Ininih dionica, istaknuvši kako bi "Hrvatska trebala zadržati svoj položaj u Ini". "MOL-ov pokušaj otkupa Ininih dionica u skladu je sa zakonom i u tom smislu nema se što prigovoriti", kaže predsjednik koji ističe i da bi Vlada trebala uložiti sav napor i 2,5 milijardi kuna kako bi zadržala većinski paket dionica i strateški interes u Ini.

Govoreći o povećanju broja hrvatskih vojnika za misiju u Afganistanu, istaknuo je kako je taj broj vojnika "sukladan proporciji koju RH ima u NATO-u". "Naši vojnici su instruktori, izvan borbenih djelovanja u toj zemlji", rekao je predsjednik, odgovarajući na upit izlaže li se Hrvatska time povećanim rizicima od terorističkih napada.

"Ulaskom u NATO sustav preuzeli smo i rizike i zadaće koje moramo poštivati", rekao je Josipović. Opasnosti od terorističkih napada, poput onoga koji se dogodio u Stockholmu, kod nas su, smatra, minimalne.

Josipović se na kraju osvrnuo i na proteklu godinu za koju kaže da su je na unutarpolitičkom planu obilježili borba protiv kopupcije i organiziranog kriminala, te gospodarska kriza koju "još uvijek ne uspijevamo riješiti". Na vanjskopolitičkom planu, uz napredak u pregovorima s EU, izdvojio je "zatopljenje u regiji".

Za iduću godinu, pak, predviđa pooštrenje gospodarskih mjera koje bi nam trebale, kaže, donijeti veći porast od planiranih 1,5 posto BDP-a. Na vanjskopolitičkom planu očekuje završetak pregovora s EU i zatvaranje "otvorenih pitanja u regiji".

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 13.12.10. 20:13

Ne vratiti rođo samo nofce, nego i funkciju! Hehe, da Ježić nije završio u prdekani, ti bi ispo pošten! Tko zna koliko ćeš morati još "donacija" vratiti?

Najbolje ti to uplati za djecu poginulih branitelja od srbo-četničko-crnogorske agresije. Branitelja, ne boraca!


registracija
8/8/09

tovar62, 14.12.10. 08:48

SDPovci svi cistih ruku,,,,,nista nisu znali?.?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika