Objavljeno u Nacionalu br. 787, 2010-12-14

Autor: Nacionalova redakcija

Glazbeni Wikileaks: Clapton mirio SAD i Sjevernu Koreju

ERIC CLAPTON nije svirao za diktatoraERIC CLAPTON nije svirao za diktatoraMeđu gomilom informacija koje su nedavno procurile preko WikiLeaksa našla se i jedna glazbeno-politička koja kaže kako su u svibnju 2007. godine čelnici Sjeverne Koreje sugerirali američkom veleposlaniku u Seulu da bi bilo dobro da se organizira koncert Erica Claptona u Pjongjangu.

Smatrali su da bi organizacijom tog koncerta odobrovoljili "velikog vođu" Sjeverne Koreje Kim Jongila da dopusti slanje humanitarne pomoći u njegovu zemlju. Cijela akcija započeta je jer je Kim Jong-chol, drugi sin Kim Jong-ila, veliki obožavatelj Erica Claptona.

Čelnici Sjeverne Koreje naveli su kako bi na taj način promovirali razumijevanje između zapada i komunističke Sjeverne Koreje ali je cijeli plan na kraju propao, pri čemu je Claptonov glasnogovornik rekao kako ne postoji dogovor o koncertu Claptona u Sjevernoj Koreji. Umjesto toga, ostvaren je drugi koncert, onaj filharmonijskog orkestra iz New Yorka koji je 2008. godine nastupio u Pjongjangu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika