Objavljeno u Nacionalu br. 787, 2010-12-14

Autor: Orhidea Gaura

Aleksandar Štulhofer: 'Što je za mene seks'

Tri je godine pisao kolumnu o seksu za magazin Cosmopolitan, a sad ih je objavio u svojoj zbirci

Što je za mene seks? Kada na to pitanje odgovara najpoznatiji hrvatski seksolog, svima onima koji ne misle da su o vlastitoj seksualnosti već sve naučili i istražili trebao bi biti dovoljan signal da sami sebi poklone knjigu Aleksandra Štulhofera, začetnika znanstvenog istraživanja seksualnosti u Hrvatskoj i seksualne psihoterapije te pokretača Katedre za seksologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Unutar korica čije je štivo autor koji ne mari za tabue posvetio “svojim roditeljima, bez čijeg seksualnog života ove knjige ne bi ni bilo”, nalazi se zbirka kolumni koje je autor tijekom posljednje tri godine objavljivao u časopisu Cosmopolitan.

“Kako ne bi bilo zabune, ovo nije knjiga savjeta, ni edukacijski priručnik.”, napisao je u uvodu Štulhofer koji je uvod pisao na krajnjem sjeveru Europe, u norveškoj pokrajini Tromso, gdje ribari generacijama nisu izlazili na more bez seksa za dobar ulov i sretan povratak. Njegovi tekstovi posvećeni su, kako je sam rekao, tome kako iz dana u dan osmišljavamo seks, kako ga kušamo, izbjegavamo ili oplakujemo i kako to djeluje na nas.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika