14.12.2010. / 09:11

Autor: Nacional.hr

'Propjevala' tajnica Greta: Nakon Sanadera USKOK se počeo baviti i Bandićem!?

Zbog prepravljanja GUP-a pod krinkom ispravljanja tehničkih pogrešaka, policija je već ispitala G. Augustinović-Pavičić. Ona je, navodno, odgovornost prebacila na gradonačelnika Milana Bandića te im rekla da je ispravke potpisivala "zbog investitora"

Milan Bandić  (Foto:Igor Šoban)Milan Bandić (Foto:Igor Šoban)Policija je u ponedjeljak iz zagrebačke Gradske skupštine odnijela dokumente na kojima će pokušati utemeljiti sumnje da je Greta Augustinović-Pavičić, bivša tajnica Skupštine, protuzakonito mijenjala prostorni plan grada.

Istražiteljima je naloženo da provjere dokumentaciju u 13 slučajeva, piše Večernji list, a riječ je o urbanističkim planovima uređenja u kojima su i laiku vidljive promjene kojima se išlo na ruku investitorima.

Zbog prepravljanja GUP-a pod krinkom ispravljanja tehničkih pogrešaka, policija je već ispitala G. Augustinović-Pavičić. Kako doznaje Večernji list, od izvora bliskog istrazi, ona je odgovornost prebacila na gradonačelnika Milana Bandića te im rekla da je ispravke potpisivala "zbog investitora".

Više je nego sigurno, tvrdi Večernjak, da je Bandić znao što se događa jer je istraga ispravaka počela nakon što je on, još kao član SDP-a, na sjednici kluba SDP-a prozvao Jadranku Blažević, sadašnju tajnicu Skupštine, što ne potpisuje ispravke koje joj je poslao Željko Horvat, zamjenik pročelnika za prostorno uređenje.

"Znate li koliki milijuni leže u vašoj ladici?", pitao je Bandić Blažević.

Povjerenstvo je ustanovilo da je bivša tajnica Augustinović-Pavičić potpisala 248 ispravaka, od čega su samo 33 bili pravi ispravci. U ostalih 215 slučajeva riječ je o izmjenama, piše Večernji list.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 14.12.10. 09:57

Sve se apsurdne situacije i oko Bandića i oko Sanadera,kao i oko svih aktera pretvorbenog kriminala u Hrvatskoj od 91.god.događaju isključivo zbog postojanja donesenih zakona koji su apsolutno podređeni i doneseni da bi i omogućili pljačke kao i nemogućnost sprečavanja istih.Ili kažnjavanja i smjene glavnih protagonista kriminalnih radnji.Dakle izmjena zakona u korist prava i pravednosti je jedino ispravno.Ostalo je samo tlapnja a da bi stanje što duže trajalo.A lopovi jako dobro znaju da zakoni ne djeluju retroaktivno već od trenutka kada su doneseni.No zakon o ratnom zločinu,gdje treba biti i pljačka kroz pretvorbu,zbog svojih specifičnosti treba profunkcionirati i neće se nijedan izvući.I ovo Bandićevo nedjelo treba kad-tad sankcionirati maksimalnom kaznom.A ponajprije oduzimanjem sve imovine od početka mandata do kraja.


registracija
3/12/10

gordanMM, 14.12.10. 13:23

Bandića štite Todorić, Radić i Mudrinić. Todorić jer mu je Bandić ispod cijene prodao zagrebplakat i jer mu je davao dozvole za dvorac i konzume. Radić zbog raznih poslova sa zemljištima a Mudrinić jer mu je Bandić poklonio telekomunikacijsku infrasturu. Ako uhapse Bandića on će se braniti uvlačenjem Todorića, Radića i Mudrinića.


registracija
12/12/10

112131, 14.12.10. 17:55

Nije vrag da se sada tek počeo baviti, pa toliko materijala je bilo i još uvijek ima pa da je sada tek postao sumnjiv.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika