14.12.2010. / 10:15

Autor: Nacional.hr

Karamarko nastavlja rat protiv korupcije: 'Sanader nije posljednji, nakon njega slijede nova uhićenja'

"Borba protiv korupcije u Hrvatskoj s ovim slučajem sasvim sigurno nije završena. Ona će se i dalje nastaviti, a to znači da se mogu očekivati nove kaznene istrage i nova uhićenja", najavio je ministar unutarnjih poslova

Tomislav Karamarko(Foto:Igor Šoban)Tomislav Karamarko(Foto:Igor Šoban)Hrvatski ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko u razgovoru za beogradski Blic je rekao da borba protiv korupcije nije završila uhićenjem Ive Sanadera te da se mogu očekivati nove istrage i nova uhićenja.

Karamarko je za Blic rekao i da se izručenje bivšeg HDZ-ova predsjednika može očekivati već za nekoliko dana, ali da se postupak može produžiti i na nekoliko mjeseci, što sve ovisi "od toga hoće li Sanader pristati ili ne na izručenje Hrvatskoj".

"Borba protiv korupcije u Hrvatskoj s ovim slučajem sasvim sigurno nije završena. Ona će se i dalje nastaviti, a to znači da se mogu očekivati nove kaznene istrage i nova uhićenja. Ne želim prejudicirati, a zbog tajnosti istrage ne mogu govoriti o konkretnim slučajevima i o kojim se osobama radi", objasnio je Karamarko.

Ministar unutarnjih poslova osvrnuo se i na osnivanje zajedničkog regionalnog centra za borbu protiv organiziranog kriminala.

"Regionalni centar za borbu protiv organiziranog kriminala već praktično postoji, bez obzira na to što policije dviju zemalja ne sjede u istoj zgradi. U svibnju prošle godine u Rijeci ministar Ivica Dačić i ja potpisali smo međudržavni sporazum o policijskoj suradnji koji je bitan jer predstavlja formalno-pravni okvir za uspješnu suradnju". rekao je Karamarko dodavši kako je njihova odgovornost da se na kvalitetan način uključe u borbu s pojavom internacionalizacije organiziranog kriminala te kako bi bio jako sretan kada bi se centru priključile i druge zemlje jugoistočne Europe, s obzirom na to da "kriminalne grupe svoje djelovanje proširuju na cijelu regiju".

Karamarko je odbacio mogućnost stvaranja zajedničke policije u regiji.

"Nema potrebe za stvaranjem neke zajedničke policije, već treba ojačati suradnju između nacionalnih policija", kazao je Karamarko.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 14.12.10. 10:33

Bez uhićenja Pašalića,Škegre,Brzovića,Rebića,Gregorića,Mateše,Valentića i ostalih začetnika ovakve prakse pljačkajućeg mentaliteta,nema pravednog suđenja današnjim,kao i budućim,sudionicima lopovluka u Hrvatskoj!Njihovo nedjelo je začinjeno ratnim profiterstvom i spada u red kaznenih djela ratnog zločina.Neoliberalizam kao i neokapitalizam u Hrvatskoj je čisto kriminalno djelo.Ratni zločin za nejednaku i nepoštenu raspodjelu hrvatskih dobara.Na koje nikako nisu imali pravo.Takav mandat im hrvatski narod nije dao glasajući za njih.Iskoristili su povjerenje naroda i moraju kazneno odgovarati.Sud povijesti nije dovolj an.Žrtve trebaju satisfakciju danas i odmah.A ujedno bi se i trend lopovske mašinerije zaustavio.Na korist cijele Hrvatske i hrvatskog naroda.


registracija
5/3/10

starimudrac, 14.12.10. 10:35

kud ivo tud i ja ! samo da ne povedu sve nas za sobom.


registracija
27/8/09

Lujo1, 14.12.10. 10:39

Hahahahaha - već vidim sve lopine u ovoj jadnoj državi kak su napunuli gaće od straha!
Pa najprije bi trebalo uhapsiti karamarka i bajića i nek pjevaju, a onda redom!!!
Znate onu: Rugala se sova sjenici da ima veliku glavu!
Hahahahahahaha!!!


registracija
1/12/10

kibidabi, 14.12.10. 10:45

Svaka čast ministre.Bandića,kaljmetu,dropulićku,vukelića,šukera za početak.


registracija
1/1/70

, 14.12.10. 10:48

Evo mog predloga ministre,Kaljmeti,Bandić,Dropulić,Linić,Pasalić,Zuzul,Šuker,Vukelić. A poslije njih slijede manje ribe.


registracija
1/1/70

, 14.12.10. 10:59

Svaka čast ministre.Kod naroda slavite kao najsposobniji ministar...nedozvolite mafijašima i njihovim podrepašima da vas ometu u časnom naumu. Evo mog prijedloga :kaljmeti,šuker,dropulić,vukelić,linić,bandić, mnogi iz ZG HOLDINGA....SRETNO.


registracija
30/6/09

jebivjetar, 14.12.10. 11:01

Šta komplicirate ! Treba pohapsiti cijeli vrh HDZ-a i nestat ća kriminala . Kosorka neka pakuje kufere i ponese zimske gaće. U Remetincu puše pa bi mogla dobiti unju !


registracija
20/11/10

imalkogod, 14.12.10. 11:09

Spremaj Mile četkicu za zube,prugasta pidzama čeka,topla braća isto...samo vazelina ponesi...biće veselo.


registracija
1/12/10

kibidabi, 14.12.10. 11:09

Milače,trk na ispovijed don Vinku,dok nisu došli ljudi u PLAVOM. A u Remetincu ćeš se ispovijedati Cvitanu u Jezerincu.Hhaahah


registracija
1/12/10

tavan, 14.12.10. 11:40

Što mali Hercegovac dobije za svoj prvi rođendan? - Plan grada Zagreba.
______________________________________________________
I šta biva sa Zagrebom,opljačkaju ga,zaduze građane,instaliraju svoje rođe u mnoge uprave...i onda ti je neizbjezan bankrot.
APSITI lopova čim brze.I pridruziti mu mnoge iz ZG HOLDINGA.


registracija
1/1/70

, 14.12.10. 11:41

Pohvale za ministra. Sve kriminalce privesti pred lice....kalmeta,dropulić,vukelić,šuker,bandić,linić.....


registracija
29/12/09

natasasi, 14.12.10. 15:47

ja predlažem da krenu od sive eminencije u pozadini svega: Šeksa i onda redom sve oko njega...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika