14.12.2010. / 12:21

Autor: Hina

Ponuda MOL-a uzburkala burzu: Dionica Ine prodaje se po 2830 kn, Crobex narastao za 9%

Ponuda MOL-a, koji ima 47,16% dionica Ine, odnosi se na 8,009% dionica. Hanfa je dala pozitivno mišljenje o regulatornim aspektima ponude. Provest će se izravnom komunikacijom s malim ulagateljima, sustavom Središnjeg klirinško--depozitarnog društva

Dionica INA-e postigla je jutros na Zagrebačkoj burzi cijenu od 2830 kuna nakon što je trgovanje tom vrijednosnicom otvoreno poslije višednevne obustave nastale nakon ponude MOL-a malim dioničarima, koji za dionicu nudi 2.800 kuna. U odnosu na posljednju postignutu cijenu na burzi to je povećanje od 64 posto.

U prvih sat vremena protrgovano je više od 50 milijuna kuna, a dionički indeks Crobex je zbog porasta cijene INA-a narastao za čak 9 posto.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga dopustila je ponovno trgovanje dionicom Ine na Zagrebačkoj burzi. Sukladno Rješenju Hanfe trgovanje dionicama INA-R-A nastavljeno je po modalitetu predotvaranja 9 - 11 sati. Kontinuirana trgovina nastavlja se od 11 sati bez limita.

Hanfa je 3. prosinca naložila privremenu obustavu trgovanja dionicama Ine dok javnost ne bude točno obaviještena o ponudi mađarskog MOL-a o otkupu dionica od malih dioničara. MOL je izvijestio o ponudi od 2.800 kn za dionicu.

Ponuda MOL-a, koji ima 47,16% dionica Ine, odnosi se na 8,009% dionica. Hanfa je dala pozitivno mišljenje o regulatornim aspektima ponude. Provest će se izravnom komunikacijom s malim ulagateljima, sustavom Središnjeg klirinško--depozitarnog društva.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika