14.12.2010. / 14:16

Autor: Hina

Kapetan Dragan uložio još jednu žalbu australskom Saveznom sudu

Hrvatska je zahtjev za izručenjem Australiji uputila još 2006., a Vasiljkovića sumnjiči za ratne zločine nad zarobljenim hrvatskim vojnicima i policajcima u Kninu i Bruškoj u veljači 1993. te za ratni zločin protiv civila

'Kapetan' Dragan Vasiljković'Kapetan' Dragan VasiljkovićDragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, kojega Hrvatska sumnjiči za ratni zločin i traži od Australije njegovo izručenje, podnio je još jednu žalbu australskom Saveznom sudu u pokušaju da spriječi svoje izručenje Hrvatskoj, javljaju u utorak australski mediji.

Čini se da će ovom žalbom Vasiljković iscrpiti sve svoje pravne mogućnosti da izbjegne izručenje te da će to biti njegov posljednji pokušaj da ishodi puštanje na slobodu, ocjenjuju mediji. Očekuje se da će Savezni sud donijeti odluku o njegovoj žalbi 2. veljače.

Konačna odluka o izručenju Vasiljkovića, koji se u Australiji koristi imenom Daniel Snedden, u rukama je ministra unutarnjih poslova Brendana O'Connora od svibnja, nakon što je Visoki sud odobrio njegovo izručenje, a zbog ove žalbe ministar neće donijeti odluku još neko vrijeme.

O'Connorov ured je potvrdio da ministar neće donijeti odluku o izručenju dok je u tijeku postupak pred Saveznim sudom.

Hrvatska je zahtjev za izručenjem Australiji uputila još 2006., a Vasiljkovića sumnjiči za ratne zločine nad zarobljenim hrvatskim vojnicima i policajcima u Kninu i Bruškoj u veljači 1993. te za ratni zločin protiv civila.

Vasiljković se nalazi u zatvoru Silverwater u Sydneyu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 14.12.10. 14:31

jos jedan plemeniti, moralni i covjekoljubac, samo ne nas nego nasih susjeda - valjda zato oni iz udruge dragovoljaca ovom prilikom sute. A da su dosljedni svojim principima, tj branjenju moralnih vrijednosti, trebali bi se oglasiti, jer obrana morala ne smije poznavati granice.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika