14.12.2010. / 15:11

Autor: Hina

21. prosinca humanitarni koncert Zaklade Ana Rukavina

Pozivom na humanitarni telefon 060 9000 svoj prilog od 6,15 kuna moći će darovati svaki građanin do 31. ožujka 2011., a prikupljena sredstva iskoristit će se za proširenje Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica

Nastupiti će i grupa FeminemNastupiti će i grupa FeminemZaklada Ana Rukavina organizira peti po redu humanitarni božićni koncert "Želim život" na Trgu bana Jelačića, 21. prosinca, u znak zahvale svim dobročiniteljima koji zakladi pomažu od njezina osnutka te ljudima koji su darovali krv za osnivanje registra dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica, kako bi se pružila nada za život svima koji se bore s hematološkim bolestima.

"Koncertom se želimo zahvaliti svima koji su omogućili da u registru danas imamo 33.031 uzrok krvi, od kojih je tipizirano i na raspolaganju potencijalnim donorima 19.275 uzroka, a do kraja godine taj će broj premašiti će 20.000", kazala je na konferenciji za novinare upraviteljica Zaklade Marija Rukavina.

Podsjetila je kako je zaklada, osim registra darivatelja matičnih stanica, osnovala i javnu banku krvi iz pupkovine u kojoj je trenutno pohranjeno oko 3.000 uzroka krvi.

Medicinski ravnatelj Zaklade prof. Mirando Mrsić rekao je kako hrvatski registar po broju uzoraka spada u srednje velike te je u protekle dvije godine od kada registar funkcionira, bilo šest donacija matičnih stanica.

Registar je dio Svjetskog registra a od nedavno i Američkog registra matičnih stanica.

Na koncertu na središnjem zagrebačkom trgu nastupit će brojni izvođači. Tijekom koncerta, koji će izravno prenositi HTV, bit će organiziran i call centar, gdje će se na pozive na humanitarni broj telefona javljati poznate osobe iz političkog, gospodarskog, zabavnog i sportskog života te tako prikupljati sredstva za daljnji rad Zaklade.

Pozivom na humanitarni telefon 060 9000 svoj prilog od 6,15 kuna moći će darovati svaki građanin do 31. ožujka 2011., a prikupljena sredstva iskoristit će se za proširenje Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica.

U akciju su se uključili i studenti Medicinskog fakulteta i Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, koji će na Trgu bana Jellačića uoči koncerta koji počinje u 20 sati, organizirati akciju darivanja krvi za Registar od 12 do 16.30 sati ispred adventske pozornice.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika