14.12.2010. / 15:33

Autor: Hina

Leo Nucci: 'Šutej je bio veliki glazbenik i moj prijatelj'

Nucci, koji nastupa besplatno u spomen na svog prijatelja, na današnjoj konferenciji za novinare govorio je o svom druženju sa Šutejem, s kojime je surađivao na mnogim operama i projektima, među kojima je prva bila "Rigoletto", u kojoj je ostvario jednu od svojih najvažnijih uloga u karijeri

Vjekoslav Šutej Vjekoslav Šutej Vjekoslav Šutej bio je veliki talent, glazbenik, skladatelj, ali i moj veliki prijatelj, rekao je proslavljeni talijanski i svjetski bariton Leo Nucci, uoči večerašnjeg koncerta u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, koji se održava u sklopu humanitarne akcije "Korak u život" i u sjećanje na pokojnog maestra Šuteja.

Nucci, koji nastupa besplatno u spomen na svog prijatelja, na današnjoj konferenciji za novinare govorio je o svom druženju sa Šutejem, s kojime je surađivao na mnogim operama i projektima, među kojima je prva bila "Rigoletto", u kojoj je ostvario jednu od svojih najvažnijih uloga u karijeri. Često smo se i obiteljski družili, a meni je i prvome javio kad se razbolio, rekao je Nucci.

Kako slavni bariton nerijetko sudjeluje u različitim humanitarnim projektima i koncert u "Lisinskom" smatra izuzetno značajnim. To je moj san, nastupati ovdje večeras za mene je nešto osobito, kad u životu imate priliku pjevati i raditi dobro, vidjeti kako ljudi plaču od ganuća, to je najbolje što se čovjeku može dogoditi, napomenuo je Nucci.

Izrazio je nadu da će gledalište Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog biti puno kao i 1990., kad je prvi put u njoj nastupao.

Nucci, koji se proslavio ulogama u "Rigolettu" i "Seviljskom brijaču", u "Lisinskom" će, uz pratnju Orkestra Zagrebačke filharmonije kojim će ravnati maestro Ivan Repušić, izvoditi arije Verdija, Mascagnija, Puccinija i Giordana.

U više od četrdeset godina umjetničkog rada nastupao je na najznačanijim svjetskim pozornicama, od londonske Kraljevske opere, preko Salzburških svečanih igara do Pariške opere i njujorškog Meta.

Maestro Ivan Repušić je najavio da će se večeras izvesti arije koje je Nucci najčešće pjevao u svojoj karijeri i s kojima je briljirao diljem svijeta, istaknuvši "Rigoletto" kao operu koju je najčešće izvodio s maestrom Šutejom.

Dobrotvorna akcija "Korak u život" započela je 2008. na inicijativu Rotary kluba Zagreb Kaptol u svrhu stipendiranja mladih koji nakon izlaska iz domova i udomiteljskih obitelji žele studirati. Kroz taj projekt dosad je osigurana 61 stipendija.

Akciju prati Facebook kampanja kroz grupu "Korak u život", a osim kupnjom ulaznica za koncert, sredstva se prikupljaju izravnim donacijama sponzora i pozivima na broj telefona 060 9009.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika