14.12.2010. / 16:30

Autor: Nacional.hr

Sjednica vijeća za nacionalnu sigurnost

Prihvaćeno je izvješće o aktivnostima Državnog odvjetništva, Ministarstva unutrašnjih poslova i sigurnosno-obavještajnih agencija u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije te istaknuta važnost intenziviranja daljnje borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije koje predstavljaju ugrozu za nacionalnu sigurnost RH

Sjednica vijeća za nacionalnu sigurnost (Foto: Vlada RH)Sjednica vijeća za nacionalnu sigurnost (Foto: Vlada RH)Pod predsjedanjem predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i predsjednice Vlade Jadranke Kosor održana je sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, izvjestili su iz Ureda predsjednika.

Ističu kako je na sjednici donesen zaključak kojim je prihvaćen Nacrt strategije nacionalne sigurnosti koji će se uputiti u javnu raspravu u trajanju od 30 dana. Nakon javne rasprave Vlada će organizirati i okrugli stol o Nacrtu prije nego što bude upućen u Hrvatski sabor.

Prihvaćene su i godišnje smjernice za rad sigurnosno-obavještajnih agencija za 2011. godinu. Također, prihvaćeno je izvješće o aktivnostima Državnog odvjetništva, Ministarstva unutrašnjih poslova i sigurnosno-obavještajnih agencija u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije te istaknuta važnost intenziviranja daljnje borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije koje predstavljaju ugrozu za nacionalnu sigurnost RH.

Iako se nagađalo da će jedna od tema sastanka biti i uhićenje Ive Sanadera, o tome se ništa ne spominje u priopćenju iz Ureda predsjednika, dok se Vladin ured nije oglasio nakon sjednice.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika