14.12.2010. / 19:58

Autor: Hina

Tadić: Uopće nije bilo govora o Jeremićevu opozivu, to su medijske priče

Srbijanski predsjednik Boris Tadić u utorak je odbacio nedavne najave u srbijanskim medijima o opozivu ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića, kazavši kako su mediji zaslužni za nastanak te priče u javnosti.

Boris TadićBoris TadićSrbijanski predsjednik Boris Tadić u utorak je odbacio nedavne najave u srbijanskim medijima o opozivu ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića, kazavši kako su mediji zaslužni za nastanak te priče u javnosti.

U srbijanskoj vladajućoj koaliciji koju predvodi Demokratska stranka, koje je Tadić predsjednik, a Jeremić istaknuti član, nije se, po Tadićevim riječima, razgovaralo o Jeremićevu opozivu.

"Uopće nije bilo govora o tome. To je isključivo medijska priča", rekao je Tadić novinarima u Beogradu te pozvao medije da ne zbunjuju građane.

Srbijanski predsjednik dodao je kako bi razgovori o mogućoj rekonstrukciji vlade mogli početi nakon novogodišnjih blagdana te da će se vidjeti postoje li kapaciteti za to, uzimajući u obzir političke odnose u vladajućoj koaliciji.

Mediji u Beogradu prošli su vikend prenosili kako bi neslaganja u vrhu srbijanske vlasti zbog sudjelovanja srbijanskog predstavnika na svečanoj dodjeli Nobelove nagrade za mir u Oslu kineskom disidentu Liuu Xiaobou mogla rezultirati opozivom Jeremića. On je bio donio odluku da Srbija ne sudjeluje na dodjeli koja je poslije povučena.

Pozvavši se na neimenovane izvore bliske Tadićevu kabinetu, dnevnik "Blic" prenio je kako će Jeremić biti opozvan odmah nakon izbora u Demokratskoj stranci zakazanih za 18. prosinca te da je odluka donesena nakon skandala s bojkotom dodjele Nobelove nagrade za mir.

Predsjednik Boris Tadić i premijer Mirko Cvetković dali su potporu pučkom pravobranitelju Saši Jankoviću koji je u petak nazočio svečanosti u Oslu, pošto je Jeremić prije toga odlučio da se bojkotira dodjela nagrade.

Vezane vijesti

Jeremić predsjednik Opće skupštine UN-a

Jeremić predsjednik Opće skupštine UN-a

Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić izabran je u petak za predsjednika Opće skupštine UN-a pobjedivši protukandidata litvanskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika