14.12.2010. / 22:05

Autor: Hina

Lajčak u europskoj diplomatskoj službi zadužen za zapadni Balkan

Visoka predstavnica EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton imenovala je u utorak slovačkog diplomata Miroslava Lajčaka za direktora regionalnih odjela u europskoj diplomatskoj službi za područje zapadnog Balkana, istočno susjedstvo i Rusiju.

Miroslav LajčakMiroslav LajčakVisoka predstavnica EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton imenovala je u utorak slovačkog diplomata Miroslava Lajčaka za direktora regionalnih odjela u europskoj diplomatskoj službi za područje zapadnog Balkana, istočno susjedstvo i Rusiju.

Istodobno je za područje američkog kontinenta imenovan je Šveđanin Christian Leffler. "Ova dva imenovanja pokrivaju vitalno važne odnose EU-a s našim susjedima i strateški važnim partnerima preko Atlantika. Miroslav i Christian donijet će iskustvo i autoritet na ta dva ključna položaja u novoj Europskoj službi za vanjsko djelovanje", ističe u priopćenju Catherine Ashton.

Lajčak je bivši slovački ministar vanjskih poslova i bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini. Šveđanin Christian Leffler je trenutačno zamjenik direktora u Općoj upravi Europske komisije za razvoj, a prije toga je bio šef kabineta bivše švedske povjerenice u Komisiji Margot Wallstroem.

Vezane vijesti

EU zabrinuta zbog nasilja na sjeveru Kosova

EU zabrinuta zbog nasilja na sjeveru Kosova

Europska unija u petak je izrazila zabrinutost zbog nasilja i pozvala na suzdržanost na sjeveru Kosova, gdje su u sukobima koji su uslijedili nakon… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika