15.12.2010. / 09:07

Autor: Nacional.hr

Istraga se nastavlja

USKOK pozvao premijerku: Kosor svjedoči protiv Ive Sanadera

Razlog premijerkina svjedočenja sastanak koji su na dan Sanaderovog odlaska održali bivši premijer i njegova nasljednica. O tom sastanku svjedočio je u svojoj obrani Mladen Barišić, a tema su navodno bila sredstva koja je Barišić držao u sefu u Carini

Jadranka Kosor i Ivo SanaderJadranka Kosor i Ivo SanaderBivši hrvatski premijer Ivo Sanader još je u austrijskom pritvoru, ali USKOK ne odmara već priprema istražni postupak u kojem će se kao svjedoci naći neka poznata imena.

Naime, u zahtjevu USKOK-a za određivanje istražnog zatvora Ivi Sanaderu, navodi se da je tijekom istrage potrebno ispitati i osobe s kojima je Sanader, u svojstvu premijera i predsjednika HDZ-a neposredno ili posredno kontaktirao, piše Novi list.

Tako će se tijekom istrage protiv Sanadera ispitati i Sanaderovu nasljednicu, premijerku Jadranku Kosor, te još nekoliko HDZ-ovih dužnosnika.

Osim premijerke kao svjedoci će biti pozvani i još nekoliko visokopozicioniranih HDZ-ovaca. Nagađa se da bi to mogli biti glavni tajnik stranke Branko Bačić, njegov zamjenik Josip Šarić, a navodno i Bačićev prethodnik Ivan Jarnjak, kao i neki ministri.

Kako Sanader poznaje većinu svjedoka USKOK je zaključio da bi sa slobode mogao utjecati na njih i ometati istragu, a Županijski sud prihvatio je USKOK-ovu argumentaciju.

Novi list piše da je razlog premijerkina svjedočenja sastanak koji su na dan Sanaderovog odlaska održali bivši premijer i njegova nasljednica.

O tom sastanku svjedočio je u svojoj obrani Mladen Barišić, a tema su navodno bila sredstva koja je Barišić držao u sefu u Carini, a za koje je Sanader pred njima naveo da bi mogla biti iskorištena u kampanji za predsjedničke izbore.

Barišić je na izravan upit Sanadera rekao da raspolaže s dva milijuna i 300 tisuća kuna.

Prema Barišićevim tvrdnjama, sve to iznenadilo je i uplašilo premijerku Kosor, na što je Sanader komentirao da se izbori dobivaju tek s jednom trećinom legalno dobivenih sredstava i dvije trećine 'ispod stola', piše riječki dnevnik.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
20/11/10

imalkogod, 15.12.10. 10:24

Jaco,sve ih pozatvaraj.Kaljmeta,linić,dropulić,bandić,vukelić,šuker...samo tako mozes racunati na uspijeh.


registracija
5/3/10

starimudrac, 15.12.10. 11:17

mislim da bi bilo puno kvalitetnije ispitivanje kad bi joj "dragi naš ivo" postavljao pitanja !


registracija
6/10/09

pfefer, 15.12.10. 13:29

jadranka sve njih trpaj u bajbokanu i uzmi nove ljude u vladu


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika