15.12.2010. / 12:05

Autor: Hina

Kosovska vlada: 'Optužbe protiv Thacija su neutemeljene i klevetničke '

BBC prenosi da izvješće potvrđuje mnoge detalje iz posebne BBC-jeve istrage iz travnja 2009 kada je otkriveno da je posebna skupina unutar OVK-a, Drenica, koju je predvodio Hashim Taci, tijekom rata bila uključena u organizirani kriminal, posebice trgovinu drogom i ljudskim organima

Hashim ThaciHashim ThaciNakon što je Vijeće Europe optužilo u svom izvješću o stanju ljudskih prava na Kosovu bivše zapovjednike Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), među kojima i aktualnog premijera Hashima Thacija, za teška kršenja ljudskih prava, uključujući trgovinu drogom i ljudskim organima, objavio je BBC pozivajući se na nacrt izvješća, reagirala je i kosovska vlada.

Podsjetimo , izvješće o stanju na Kosovu, plod dvogodišnje istrage posebnog izvjestitelja Vijeće Europe Dicka Martyja službeno bi trebalo biti objavljeno sutra u Strasbourgu.

Kosovska vlada odbacila je nacrt dokumenta kao "neutemeljen i klevetnički" i najavila je poduzimanje pravnih i političkih koraka protiv "klevetnika" .

BBC prenosi da izvješće potvrđuje mnoge detalje iz posebne BBC-jeve istrage iz travnja 2009 kada je otkriveno da je posebna skupina unutar OVK-a, Drenica, koju je predvodio Hashim Taci, tijekom rata bila uključena u organizirani kriminal, posebice trgovinu drogom i ljudskim organima.

BBC također navodi da postoje dokazi da se takva vrsta organiziranog kriminala nastavila do današnjeg dana.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika