15.12.2010. / 12:10

Autor: Nacional.hr

Korijander kao lijek - pojačava seksualnu želju i uklanja probavne smetnje

Osim što poboljšava aromu mnogih jela, korijander je odličan lijek za probavne smetnje. Naime, sjemenke korijandera koriste se za ublažavanje grčeva i nadutosti...

Poznato je da sastojci nekih namirnica djeluju na povećanje seksualnog nagona zbog euforičnog i dinamičnog učinka na cijelo tijelo ili samo na određene dijelove. Takve namirnice se zovu afrodizijaci, a jedna od njih je i korijander.

Međutim, osim što pojačava libido, ova jednogodišnja biljka visoka između trideset i devedeset centimetara ima mnoga ljekovita svojstva..

Pojačava seksualnu želju
Korijander inače poboljšava protok krvi, međutim može uzrokovati i neke neželjene učinke tako da bi ga trebalo konzumirati u manjim količinama.

Tri grama praha izmješajte s jednom žličicom meda i pustite da se otopi u ustima. Smjesu konzumirajte jednom na dan, recimo za doručak. Uopće ne sumnjamo da će se situacija u spavaćoj sobi znatno popraviti.

Topi masne naslage
Đumbir, bijeli luk, korijander i cimet povećavaju tjelesnu temperaturu i na taj način ubrzavaju proces razgradnje masti. Upravo zbog toga stručnjaci preporučuju pojačanu konzumaciju ovih začina, naročito korijandera prema kojem je većina ljudi još uvijek prilično skeptična.

Uklanja probavne smetnje
Osim što poboljšava aromu mnogih jela, korijander je odličan lijek za probavne smetnje. Naime, sjemenke korijandera koriste se za ublažavanje grčeva i nadutosti. Korijander sadrži eterična ulja koja se koriste u industriji parfema.

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika