15.12.2010. / 12:36

Autor: Hina

Marija Škaričić među deset europskih glumačkih nada

Deset mladih europskih glumaca izabrao je stručni ocjenjivački sud među 25 kandidata koje su predložile članice EFP-a, udruge koja okuplja filmske agencije iz trideset i dvije europske zemlje. Škaričić je izabrana za svoju ulogu u filmu "Majka asfalta" redatelja Dalibora Matanića

Marija Škaričić Marija Škaričić Europska filmska udruga EFP objavila je u srijedu imena deset europskih glumačkih nada koje će biti predstavljene u posebnom programu Berlinskog filmskog festivala Shooting stars u veljači sljedeće godine, a među njima je i hrvatska glumica Marija Škaričić.

Deset mladih europskih glumaca izabrao je stručni ocjenjivački sud među 25 kandidata koje su predložile članice EFP-a, udruge koja okuplja filmske agencije iz trideset i dvije europske zemlje.

Škaričić je izabrana za svoju ulogu u filmu "Majka asfalta" redatelja Dalibora Matanića, objavio je EFP.

Uz hrvatsku glumicu izabrani su i Britanka Andrea Riseborough za film "Brighton Rock", Albanac Nik Xhelilaj za "The Albanian", Nijemac Alexander Fehling za "Goethe!", Makedonka Nataša Petrović za "As If I Am Not There", Irac Domhnall Gleeson za "True Grit", Šveđanka Alicia Vikander za "Pure", Španjolka Clara Lago za "Bunker", Nizozemka Sylvia Hoeks za "Tirzu", i Danac Pilou Asbaek za "R".

Program Shooting stars, koji podupire Europska unija, održava se 14. godinu zaredom, a na Berlinaleu 2010. na njemu je sudjelovala i hrvatska glumica Zrinka Cvitešić.

EFP (European Film Promotion) je organizacija koja u svijetu promiče europsku kinematografiju, a program Shooting stars jedna je od njezinih inicijativa. Hrvatski audiovizualni centar punopravni je član EFP-a od siječnja 2009.

Da bi konkurirao za ulazak u Shooting stars, mladi glumac mora biti etabliran u svojoj zemlji, dobro govoriti engleski, mora biti nagrađen uglednom nacionalnom nagradom i biti mlađi od 35 godina.

Među dosadašnjim dobitnicima nagrade Shooting Stars programa glumci su poput Daniela Craiga, Daniela Bruehla i Rachel Wiesz.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika