15.12.2010. / 13:33

Autor: Hina

USKOK zove

Kosor potvrdila da bi mogla svjedočiti: 'Odazvat ću se na razgovor o Sanaderu'

Premijerka Kosor na kraju je rekla - odgovarajući na novinarsko pitanje hoće li se odazvati USKOK-u ako bude pozvana kao svjedokinja oko slučaja bivšeg premijera Sanadera kako "svaki premijer na svijetu, pa i u Hrvatskoj, mora biti spreman na sve ono na što mora biti spreman i na što je obvezan svaki hrvatski državljanin"

Jadranka KosorJadranka KosorPredsjednica Vlade RH Jadranka Kosor posjetila je danas u karlovačkoj Općoj bolnici studenta Marka Jovkovića te njemu i roditeljima izrazila žaljenje što je proteklog vikenda tijekom izlaska postao žrtva fizičkog nasilja trojice mladića.

Premijerku su liječnici izvijestili da su Markove ozljede lakše i da se očekuje njegov potpuni oporavak.

Marko i njegovi roditeli izrazili su ogorčenost tim napadom, a premijerka je rekla da to potpuno razumije i kao roditelj, a došla je posjetiti Marka kako bi poslala poruku svima, posebno mladima, da je nasilno ponašanje potpuno neprihvatljivo i da ga treba kazniti.

Osamnaestogodišnjeg Marka Jovkovića 12. prosinca u jednom su karlovačkom kafiću pretukla trojica 26-godišnjaka pod utjecajem alkohola. Policija je izvijestila da je protiv njih podnesena prekršajna prijava, a protiv jednog od njih i kaznena prijava, te da kriminalistička istraga još traje.

Mladića su napali županijski vijećnik HDZ-a Danijel Trupković, član HDZ-a Vladimir Vogrinec i bivši član Mladeži HDZ-a Željko Goršić, koji je iz članstva te stranke izbrisan 2008. godine "zbog narušavanja njezina ugleda".

Gradski odbor HDZ-a Karlovca je nakon tog izgreda iz stranke izbrisao Vladimira Vogrinca i Danijela Trupkovića jer su kako je priopćeno, "bez obzira na razloge neprimjerenog ponašanja - nanijeli štetu njezinu ugledu".

U izjavi za medije premijerka Kosor rekla je kako je došla u bolnicu mladiću poželjeti brz oporavak te da pošalje poruku Vlade i HDZ-a da se nasilje neće tolerirati ni kod koga, kako god se zvao. Izrazila je žaljenje zbog događaja u Karlovcu i rekla da su počinitelji kažnjeni.

Također je ocijenila nedopustivim i jučerašnji napad na autobus s VIP gostima grčkoga nogometnog kluba PAOK-a u Zagrebu. Protiv krivaca bit će podnesene kaznene prijave i, kako je rekla, očekuje da svi ti nasilnici dobiju primjerene kazne.

"Oko toga ne smije biti prijepora, pogađanja ni kolebanja jer nasilje definitivno nećemo tolerirati", poručila je predsjednica vlade.

Premijerka Kosor na kraju je rekla - odgovarajući na novinarsko pitanje hoće li se odazvati USKOK-u ako bude pozvana kao svjedokinja oko slučaja bivšeg premijera Sanadera kako "svaki premijer na svijetu, pa i u Hrvatskoj, mora biti spreman na sve ono na što mora biti spreman i na što je obvezan svaki hrvatski državljanin".

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 15.12.10. 14:08

to ne bu razgovor nego saslušanje u svojstvu ...a viditi ćemo, ako povede odvjetnika, onda....hehehe!


registracija
27/7/09

columbo, 15.12.10. 18:09

Cuj, ova sacica bijednika nanijela stetu ugledu HDZ-a. O kojem se ugledu tu opce radi? Tu, nazovi stranku treba ukinuti i spasiti Hrvatsku od nje...


registracija
11/1/10

fluid, 16.12.10. 16:04

Gospođo Kosor.Da niste držali lojtre i dobrano balansirali njima,zaista ste mogli sada biti heroina hrvatske hrabrosti.Ovako nemate šanse ma šta god učinili.Ali,saperite barem dio sukrivice.Nama neće biti puno lakše ali Vama hoće.savjest je zeznuta kategorija kod ljudi.Koji je imaju.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika